Mainos

Suuri pakolaisleiri paloi maan tasalle Ranskassa – arvellaan tahallaan sytytetyksi

Ranskassa mittava tulipalo on vahingoittanut pakolaisleiriä, jossa eli noin 1 500 ihmistä, suuri osa heistä Irakin kurdeja. 

Palokunnan mukaan ainakin kymmenen ihmistä on loukkaantunut Grande-Synthen pakolaisleirin palossa. Pakolaisten asumukset paloivat maan tasalle. Asukkaat aiotaan sijoittaa hätämajoitukseen. 

Leirin asumukset ovat lähelle toisiaan pystytettyjä puisia mökkejä, joihin mahtuu kuhunkin neljä ihmistä. Liekit levisivät helposti puisesta mökistä toiseen.

Viranomaiset kertovat palon syttyneen afganistanilaisten ja kurdien välisen tappelun jälkeen, joka tapahtui eilen iltapäivällä. Paikallinen viranomainen sanoo, että tulipalo näyttää liittyvän tappeluun.

– Paloja on ollut pakko sytyttää tahallaan useissa eri paikoissa, muuten tämä ei ole mahdollista, Olivier Caremelle Grande-Synthen paikallishallinnosta arvioi.

Leirissä oli noin 300 asumusta. Ne olivat lähelle toisiaan pystytettyjä puisia mökkejä, joihin mahtui kuhunkin neljä ihmistä. Liekit levisivät helposti puisesta mökistä toiseen.

Purku-uhan alla

Leirillä on ollut aiemmin väkivaltaisia yhteenottoja. Ranskalaisviranomaiset ilmoittivat maaliskuussa aikovansa purkaa leirin.

Grande-Synthen leirin asukasmäärä on kasvanut sen jälkeen, kun viranomaiset purkivat Viidakoksi kutsutun leirin Calais'n läheltä 40 kilometrin päästä Grande-Synthestä. Ranskan pohjoisrannikko vetää puoleensa siirtolaisia, jotka toivovat pääsevänsä lopulta Britanniaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.