Mainos

Suuri huumerengas kiinni – yli 200 kiloa hasista nieltynä Suomeen

Tulli on paljastanut huomattavan suuren hasiksen salakuljetusrenkaan. Rinki toi kehonsisäisesti salakuljetettuna jopa 211 kiloa hasista Suomeen vuosien 2006–2011 aikana.

Tulli pysäytti viime elokuussa Helsinki–Vantaan lentoasemalla kaksi Saksan kansalaista, joiden todettiin lääkärin tekemässä katsastuksessa nielleen huumausaineita.

Miehet kertoivat käyneensä ostamassa hasiksen Marokosta valmiiksi nielemiseen soveltuvina paketteina. Espanjassa he nielivät erän ja matkustivat lentokoneella Suomeen.

Molemmat kertoivat salakuljettaneensa vastaavalla tavalla huumeita aikaisemminkin. Toisen heistä epäillään salakuljettaneen peräti 80 kertaa huumausaineita Suomeen. Palkkiota he saivat 1 000 euroa salakuljetetulta kilolta.

Salakuljetusrenkaaseen epäillään kuuluneen useita kuriireja ja toiminnan olleen säännöllistä. Esitutkinnan aikana on kuultu kymmentä epäiltyä, joista neljä on ollut tutkintavankeudessa.

Hasiksen myynnistä jopa 1,3 miljoonaa

Esitutkinnassa pystyttiin selvittämään Suomessa oleva vastaanottaja, joka järjesti kuriirien majoituksen ja huumausaineiden myynnin suomalaisille jälleenmyyjille. Mies on Saksan kansalainen, mutta hän on asunut Suomessa vuodesta 2006 lähtien. Hänellä ei ole aikaisempaa rikostaustaa, eikä myöskään mainittavaa verotettavaa tuloa.

Pääepäillyn epäillään hankkineen vuosina 2006–2011 välisenä aikana kaikkiaan 211 kiloa hasista ja saaneen myynnistä jopa 1 260 000 euron rikoshyödyn. Häneltä on takavarikoitu turvaamistoimena kaksi kiinteistöä, joiden arvo on noin 71 000 euroa.

Suurimman jälleenmyyjän epäillään ostaneen ja edelleen välittäneen noin 72 kiloa hasista. Mieheltä takavarikoitiin kotietsinnän yhteydessä huumausaineita sekä laiton ase. Lisäksi mieheltä löytyi käteistä rahaa yli 34 000 euroa, joka on määrätty vakuustakavarikkoon.

Törkeistä huumausainerikoksista ja ampuma-aserikoksesta käynnistetty esitutkinta on nyt saatu valmiiksi. Asiakokonaisuus on siirretty syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjävirastolle. Asia on esillä käräjäoikeudessa helmikuun aikana.

Lentotullissa jäi viime vuonna kiinni noin 20 kehonsisäistä huumeiden salakuljetusta. Yleisin huumausaine on ollut hasis, mutta myös kokaiinia ja heroiinia on takavarikoitu. Kehonsisäisesti salakuljettavilla henkilöillä on usein vakava terveysriski, ja heitä on jouduttu hoitamaan sairaalassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.