Mainos

Suur-Mikkelin synty nytkähti vahvasti eteenpäin

Suur-Mikkelin synnyssä otettiin eilen illalla merkittävä askel. Viiden kunnan valtuustot hyväksyivät yhdentymissopimuksen syksyllä pidettävän kansanäänestyksen pohjaksi. Jo nyt näyttää vahvasti siltä, että Itä-Suomen lääni saa vuonna 2001 pääkaupungikseen Suur-Mikkelin.

Mikkeliä on pidetty nykymuodossaan hieman hampaattoma suurläänin pääkaupunkina.
- Noinkin asian voi sanoa. Olemme lähteneet siitä, että tämä maakunta ja seutu tarvitsisi isomman veturin ja voimavarojen yhdistäminen Mikkelin seudulla antaisi uutta pontta ja mahdollisuuksia, toteaa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Neljän kunnanvaltuustonäänestysratkaisusta huolimatta Mikkelistä on tulossa 55 000 asukkaan kaupunki, joka on maamme 14. suurin. Piskuisimpana naimakauppaan lähti vajaan 2000 asukkaan Anttola. Yhdistymisporkkanana kunnat saavat valtiolta 25 miljoonaa markkaa. Kansanäänestyksen vauhdittamiseksiSuur-Mikkeli on puolestaan luvannut omia porkkanoitaan tuleville kaupunkilaisille, jotka asuvat jopa 50 kilometrin päässä kaupungin torilta.

Sopimukseen sisältyy pienten koulujen toiminnan jatkaminen kaikissa olosuhteissa ja esimerkiksi yksityistieavustusten lähes kaksinkertaistaminen. Yhdentyviin pikkukuntiin perustetaan aluejohtokunnat, jotka saavat oman määrärahan seutunsa kehittämiseen. Kokonaisuutena kuntaliitoksessa puhutaan kuitenkin suuremmista rahavirroista. Toiveena on saada kuntaan elinvoimaa; uusia yrityksiä ja työllisyyttä. 9 000 kesämökillään Suur-Mikkeli nappaa valtakunnassa mökkikuntien ykköstilan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja