Suunnittelija vinkkaa, mitä Linnan juhlien puvuissa kannattaa laittaa merkille: "Mekko ei enää käytä ihmistä"

Klara Kivilahti vieraili På Kroken -ravintolan avajaisissa.

Muotisuunnittelija Klara Kivilahti vieraili tiistaina På Kroken -ravintolan avajaisissa. MTVUutiset.fin haastattelussa hän paljastaa, että Linnan juhlissa tullaan näkemään myös hänen tekeleitään. Hän on nimittäin suunnitellut juhliin kaksi pukua.

Tänä vuonna Linnan juhlissa on Yhteinen ympäristömme -teema. Se näkyy Kivilahden suunnittelemissa asuissa monikäyttöisyytenä.

– Toinen mekoista on kaksiosaisen, jolloin sitä voi käyttää monissa eri tilaisuuksissa. Yläosaa voi käyttää esimerkiksi farkkujen kanssa, ja alaosa on tosi klassinen, joten sitä voi hyödyntää muussa käytössä.

Monet suunnittelijat ovat ottaeet inspiraatiota tämän vuoden teemasta. Kirjoitimme aiemmin punakaalilla värjätystä mekosta, joka nähdään satokausikalenterin perustajan  Samuli Karjulan Laura-puolison yllä.

Kivilahti pitää ympäristöteemaa hyvänä asiana. Hän on sitä mieltä, ettei luontoteeman toteuttamiselle ole yhtä oikeaa ratkaisua, vaan jokainen voi tulkita sitä miten itse haluaa.

– Sanalle kierrätys ei ole oikeaa synonyymia, vaan kaikki kokevat sen eri tavalla. Pitää miettiä hiilijalanjälkeä, eli onko materiaali tuotu mistä, onko se muovia, onko se luonnonmateriaalia tai onko se kierrätetty.

Kivilahti vinkkaa, että Linnan juhlia seuratessa kannattaa kiinnittää katseensa käytännöllisiin mekkoihin. 

– Nykyään ei ole enää niin, että mekko käyttää ihmistä. On tärkeää, että vaatteessa on mukavaa olla ja että se on monikäyttöinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja