Susijengin peliä piinannut karu yksityiskohta hämmästytti Hanno Möttölän – "Tällaisia prosentteja en ole ikinä nähnyt"

Erikoishaastattelussa koripalloilija Hanno Möttölä 13:57
Hanno Möttölä oli perjantaina Viiden jälkeen -ohjelman vieraana.

Susijengin valmennustiimiin kuuluva suomalainen koripallolegenda Hanno Möttölä kummasteli EM-karsintojen Sveitsi-ottelussa nähtyä Suomen karmivaa heittovirettä.

Susijengi aloitti EM-karsintansa Serbia-tappiolla ja Sveitsi-voitolla. Serbia oli Suomelle odotetusti liian kova pala, mutta ennakkoon Suomen päävastustajaksi tituleerattu Sveitsi tarjosi myös kovan haasteen Susijengille, joka oli avausjaksolla luvalla sanoen heikko. Karmiva heittovire näkyi tulostaululla.

– Upea voitto umpisurkean ensimmäisen puoliajan jälkeen. Jos heitetään 1/15 kolmosia ja 5/25 kakkosia, tällaisia prosentteja en ole ikinä nähnyt aikuisjoukkueessa. Tiesimme, ettei se voi jatkua niin, Möttölä summaa MTV Urheilulle.

Toisella puoliajalla parketille riensi pirteämpi joukkue, joka käänsi ottelun lopulta upealla tavalla itselleen. Susijengin tähtipelaaja Sasu Salin kertoi ottelun jälkeen pelaajien keskustelleen keskenään pukukopissa, mutta myös valmennuksella oli sanottavansa.

– Ei oikeastaan muuta, että lopettavat tietyllä tavalla ajattelemisen. Pelaavat enemmän intuitiivisesti niillä vaistoilla. Kyllä jokaisella on sen verran kilometrejä, että tiedämme, miten meidän pitää pelata. Jos me ajatellaan jokainen tilanne, olemme myöhässä. Kun Sasu laittoi ensimmäisen sisään, kollektiivinen itseluottamus hyppäsi heti eri tasolle, Möttölä kuvailee puoliajan puheita ja ottelun käännekohtia.

Salin nousi lopulta 25 pisteensä turvin Susijengin voiton takuumieheksi, mutta yksi pelaaja sai Möttölältä suuret kehut. 22-vuotias Edon Maxhuni astui Susijengi-paitaan vahvasti.

– Oli hieno nähdä, että nuori mies astui siihen rooliin ja auttoi meidät tietyn kohdan yli, ja sitten Sasu meni ja voitti pelin meille, Möttölä sanoo.

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat marraskuussa otteluilla Georgiaa ja Serbiaa vastaan. Tuolloin Suomen on oltava nähtyä parempi.

– Meidän täytyy olla parempia. Joukkueet ovat parempia marraskuussa, kun pelaajat ovat vähän freshimpiä, eikä kausi ole näin pitkällä. Siitä tulee erittäin tärkeä viikko. 

Lue myös:

    Uusimmat