Susijengi väisti luodin ja nousi kuilun partaalta voittoon, hurjan kirin arkkitehti kertoi käännekohdan – "Se on yksinkertaista, kun pelaa housut kintuissa"

8:08
Videolla kuvaa Susijengin hienosta voitosta.

Susijengin Sasu Salin oli suuressa roolissa, kun Suomi nousi upealla tavalla elintärkeään voittoon Sveitsiä vastaan pelatussa EM-karsintaottelussa.

Susijengin peli oli ensimmäisellä puoliajalla luvalla sanoen heikkoa. Isäntäjoukkue Sveitsi karkasikin kahden neljänneksen jälkeen 36-21-johtoon vaisun susilauman marssiessa pää painuksissa pukukoppiin. Salin ei ollut lainkaan tyytyväinen omiensa ensimmäisen puoliajan esitykseen.

– Pelasimme nössökoripalloa siihen alkuun ja Sveitsi vei meitä kuin pässiä narussa. Oli aika vaikeata, eikä ollut oikein itseluottamusta, Salin summaa ensimmäistä puoliaikaa MTV Urheilulle.

Puoliaika tuli Suomen kannalta sopivaan aikaan, ja kolmannelle neljännekselle marssikin aivan erinäköinen joukkue, mikä huipentui lopulta upeaan 69-64-voittoon. Puoliajan keskustelutuokio käänsi osaltaan kelkkaa.

– Juttelimme pelaajien kanssa puoliajalla, niin saimme tekemisen meininkiä ja itseluottamusta onnistumisilla molemmissa päissä kenttää.

– Se on aika yksinkertaista, kun pelaa housut kintuissa. Ei siinä tarvitse kuin vähän antaa itseluottamusta ja tsempata kaveria. Kuitenkin pitää pelaa joukkueena tuollaisessa tilanteessa, Salin avaa puoliajan keskusteluja.

Takaiskulla käynnistyneellä vierasreissulla onnellinen loppu

Susijengin vierasmatka Sveitsiin ei alkanut kovin ruusuisesti, kun joukkueen kaikki varusteet jäivät Suomeen. Vierasmatka päättyi kuitenkin onnellisesti, eikä takaiskulla ollut Salinin mukaan kuitenkaan vaikutusta joukkueen valmistautumiseen, vaikka se toikin suomalaistähdelle tietynlaisia haasteita.

– Kyllä meidän huolto sai kamat siihen mennessä, kun meillä oli ensimmäiset harjoitukset täällä. Huonekaveri Carl Lindbom haisi pahalta aika kauan, mutta ei muuten mitään sen ihmeempää, Salin naurahtaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.