Susijengin 18-vuotias huippulupaus antoi näyttöjä NBA-kykyjenetsijöille Lauri Markkasen silmien alla – "Oikealla tiellä ollaan"

Susijengin takamies Miro Little osallistui huippulupausten leirille NBA-tähdistöviikonloppuna – "Kiitollinen olo, että olen päässyt näyttämään" 2:20
Susijengin takamies Miro Little osallistui huippulupausten leirille NBA-tähdistöviikonloppuna – "Kiitollinen olo, että olen päässyt näyttämään"

Susijengin 18-vuotias huippulupaus Miro Little osallistui viime viikonloppuna NBA-tähdistöottelun yhteydessä järjestettyyn Basketball Without Borders -leirille.

Viime viikonloppu oli suomalaisen koripalloilun näkökulmasta ikimuistoinen. Lauri Markkanen pelasi ensimmäistä kertaa NBA:n tähdistöottelussa, mutta hän ei suinkaan ollut ainoa suomalainen, joka Salt Lake Cityssä.

Paikalla oli myös Susijengin 18-vuotias lahjakkuus Miro Little, joka osallistui huippulupauksille tarkoitettuun Basketball Without Borders -leirille.

Yhdysvalloissa lukiokoripalloa pelaava Little oli kiitollinen saamastaan näytönpaikasta.

– Tosi mahtavaa ja tosi siistiä. Tulee kiitollinen olo, että tänne on saanut kutsun ja päässyt näyttämään NBA-skouttien ja -joukkueiden edessä, mihin pystyy ja mitä osaa tehdä parhaiten, Little summaa tuntemuksiaan MTV Urheilulle.

Kolmipäiväinen tapahtuma toi nuorelle takamiehelle paljon tärkeitä oppeja.

– (Opin) pelaamaan kovaa. Ihan sama, minkälainen tilanne tai minkälaisesta tilanteesta tulet. Täällä on ihmisiä ympäri maailmaa, ja jokainen tulee erilaisesta elämäntilanteesta myös. Pitää vain antaa kaikkesi joka kerta, kun pääset kentälle, Little pohtii.

Little pääsi tapahtuman yhteydessä tapaamaan myös Susijengistä tuttua joukkuetoveriaan Lauri Markkasta, joka valmistautui Salt Lake Cityssä järjestettyyn NBA:n tähdistötapahtumaan. Markkasen läsnäolo toi Littlelle lisäpuhtia tekemiseen.

– Kyllä se kannustaa nähdä näitä ihmisiä ja tuttuja, jotka ovat käyneet tämän saman reitin läpi. Se antaa uskoa itselle, että oikealla tiellä ollaan.

Nuoresta iästään huolimatta Little on onnistunut valtaamaan jo väkevästi jalansijaa Susijengin miehistöstä. Nuori lahjakkuus väläytti potentiaaliaan loppukesän EM-kisoissa. Hienot peliesitykset antoivat Littlelle lisämotivaatiota unelmien tavoitteluun.

– Energistä ja samaa puurtamista kuin aina. Paljon duunia tehtävänä. Joka päivä täältä salista minut löytää. Paljon opittavaa vielä, Little toteaa.

Tällä kaudella Little on pelannut Yhdysvalloissa lukiokoripalloa. Yhdysvalloissa Little on saanut totutella vaihtuviin olosuhteisiin, sillä suomalaislupauksen mukaan pelikenttien koot vaihtelevat pelipaikan mukaan.

Littlen ura jatkuu ensi kaudellakin Yhdysvalloissa, sillä nuorukainen siirtyy yliopistosarja NCAA:ssa pelaavan Baylorin yliopiston riveihin. Lopullinen joukkuevalinta oli suomalaislahjakkuudelle helppo.

– Se tuntui heti perheeltä, kun pääsin olemaan siellä. Sieltä on takamiehiä tullut paljon. Se antaa minulle hyvän mahdollisuuden näyttää omia taitojani, Little perustelee valintaansa.

Lue myös:

    Uusimmat