Lauri Markkanen lupaa järjestää show'n NBA:n tähdistöpelissä – nauttii pyörityksestä täysin palkein: "Ei sitä vaihtaisi mihinkään"

Lauri Markkanen tykitteli huimia pisteitä harjoituksissa – vire heittokisassa petti: "Totta kai lähdin kilpailemaan voitosta" 0:46
Lauri Markkanen nautti tunnelmasta NBA-tähdistötapahtumassa – tukijoukot Suomesta kruunaavat viikonlopun: "Onhan se tärkeätä"

Lauri Markkanen sai juosta haastattelusta toiseen lauantaina NBA:n tähdistötapahtumassa. Utah Jazzin tähtilaituri naurahti itsekin kokemalleen pyöritykselle antaessaan kommentteja suomalaismedialle.

– Eihän tässä. Mennään eteenpäin, Markkanen virnisti.

– Ihan mukavaa on ollut. Yritän nauttia joka hetkestä. Perhe on mukana, niin mikäs sen parempaa.

NBA:n supertähteyteen Utahin riveissä odottamattomalla tavalla ponkaissut Markkanen on Salt Lake Cityssä järjestettävän tähdistötapahtuman kotiyleisön suosikki, mikä näkyi valtavina suosionosoituksina jo lauantaina kolmen pisteen heittokisassa.

Jyväskyläläinen jäi parhaastaan ja oli neljäs kaukoheittokisassa, mutta todellinen herkkupala odottaa Suomen aikaa ensi yönä.

Kun New Orleans Pelicansin järkäle Zion Williamson loukkaantui ja joutui jättämään tähdistöottelun väliin, NBA:n komissaari Adam Silver nosti Markkasen penkiltä avausviisikon pelaajaksi.

Markkasen ohella parketilla ottelun alkaessa ovat LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Jayson Tatum, Donovan Mitchell, Kyrie Irving, Luka Doncic, Nikola Jokic, Joel Embiid sekä Ja Morant.

Kapteenit poimivat pelaajat joukkueisiinsa

Tähdistöjoukkueiden tarkkoja kokoonpanoja ei ole vielä tiedossa, sillä vastakkain pelaavat kapteenit James ja Antetokounmpo poimivat pelaajia vuorotellen joukkueisiinsa juuri ennen ottelun alkua. Aloitusviisikoiden pelaajat valitaan viimeisinä.

Kiireisenä pidetty Markkanen ei ehtinyt lauantaina tyrkyttää itseään kummallekaan tähdistökapteenille.

– Eivätköhän he ole jo tehneet päätöksensä, Markkanen naureskeli.

Markkanen lähtee otteluun säväyttämään.

– Haluan osoittaa, että pystyn näihin juttuihin ja pistämään show’n pystyyn, Markkanen kertoi medialle englanniksi.

– Katsotaan, mitä tapahtuu. Yritän pelata parhaani mukaan ja toivottavasti saan muutaman donkin ja pari kolmosta sisään. Menen kentälle voittamaan.

"Yritän nauttia joka hetkestä"

Markkanen on osannut nauttia huomion keskipisteenä olemisesta.

– On ollut hauska viikonloppu. Vielä kun on kotikaupungin fanit takana, niin huomaa, miten täällä on paljon ihmisiä, joita kiinnostaa asiat, ja jotka haluavat tulla ottamaan kuvia ja nimmareita. Se on kyllä tosi mukavaa. Yritän nauttia joka hetkestä. On aika kiireinen viikonloppu, mutta ei sitä vaihtaisi mihinkään. Kyllä se on aina kiva nähdä lasten ilme, kun he ottavat kuvia tai mitä se ikinä onkaan, Markkanen kertoi MTV Urheilulle.

25-vuotias Markkanen on saanut tähdistöviikonloppuun mukaan vankat tukijoukot Suomesta, kun koripalloilijataustaiset vanhemmat Pekka ja Riikka sekä isoveljet Eero ja Miikka ovat matkustaneet paikan päälle Salt Lake Cityyn tapahtumaa seuraamaan.

– Onhan se tärkeätä. Totta kai oma perhe on täällä koko ajan, mutta vanhemmat, veljet ja muutamat kaverit pääsivät paikalle, kyllähän se vaikuttaa. Tilaisuudet ovat täällä ihan kivoja, mutta on kiva, että on sitten kentän ulkopuolella jotain tekemistä heidän kanssaan, Markkanen tuumaili.

NBA:n tähdistöottelu pelataan Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä noin kello 3 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat