LeBron Jamesilta ylistäviä sanoja Lauri Markkasesta – NBA-legendalla vahva visio suomalaistähden nousukiidon syistä: "Hän on keskipisteenä"

Lauri Markkanen tykitteli huimia pisteitä harjoituksissa – vire heittokisassa petti: "Totta kai lähdin kilpailemaan voitosta" 0:46
Lauri Markkanen tykitteli huimia pisteitä harjoituksissa – vire heittokisassa petti: "Totta kai lähdin kilpailemaan voitosta"

NBA:n kaikkien aikojen pisteentekijä LeBron James kehui huimalla tasolla suorittavaa Lauri Markkasta. Yksi historian parhaista koripalloilijoista mainitsi myös pilke silmäkulmassa syttyvänsä Markkasen varustevalinnasta.

Markkanen pelasi ensimmäisenä suomalaisena NBA:n tähdistöottelussa varhain maanantai-aamuna. Suomalaistähti teki ottelussa 13 pistettä. 

Samaan pistemäärään venyi myös Markkasen vastustajajoukkueen kapteeni LeBron James, joka kehui suomalaista ennen ottelua lehdistölle. 

– Hän on aina ollut lahjakas poika, ja olen aina pitänyt hänestä, koska hän käyttää LeBron -kenkiä, James viittasi Markkasen käyttämiin pelikenkiin. 

Hiljattain Kareem Abdul-Jabbarin ohi kaikkien aikojen NBA-pistenikkariksi siirtynyt James näkee, että Markkasen supertähtipotentiaali on ottanut valtavan harppauksen viimeisimmän siirron myötä. 

– Kun hänet varattiin Bullsiin, oli lahjakkuus nähtävissä. Siirryttyään Clevelandiin, näkyi taito sielläkin. Mutta nyt hän on keskipisteenä täällä Utahissa, ja pystyy näyttämään lahjakkuuttaan entistä enemmän, koska he pelaavat paljon hänen kauttaan, James sanoi. 

All Star -pelissä Markkaselle namupasseja donkkeihin tarjonnut Clevelandin Donovan Mitchell avasi puolestaan ottelun jälkeen syytä sille, miksi ruokki erityisesti suomalaista tähdistösäihkeessä.

– Olen tuntenut Laurin jonkin aikaa. On upeaa nähdä hänet täällä kukoistamassa, se oli varmasti hieno hetki, entinen Jazz-tähti Mitchell viittasi Markkaselle syöttämäänsä donkkiin. 

Tässä yksi Mitchell-Markkanen -duon taidonnäyte:

Giannis Antetokounmpon kipparoima joukkue, jossa Markkanen oli mukana, vei tähdistöottelun nimiinsä lukemin 184–175. 

Lue myös:

    Uusimmat