Susijengi-ikoni Tuukka Kotti hehkuttaa joukkueen uutta nuorisokaartia – kertoo radikaalista erosta omiin nuoruusvuosiin

Susijengin konkaripelaaja Tuukka Kotti nostaa esiin kovien harjoitusotteluiden merkityksen:"Arvokkaita kokemuksia meidän joukkueelle" 2:07
Videolla Tuukka Kotin haastattelu.

Suomen miesten koripallomaajoukkue valmistautuu paraikaa Espoon Metro Areenalla pelattaviin maaotteluihin Liettuaa ja Venäjää vastaan. Susijengin ryhmään on ajettu kesänä aikana sisään uusia ja nuoria pelaajia. Nuorisokaarti kerää ylistystä maajoukkueikoni Tuukka Kotilta ja päävalmentaja Henrik Dettmannilta.

Edon Maxhuni, Andre Gustavson ja Aapeli Alanen ottivat ensiaskeleensa Susijengissä tämän kuun alussa pelatuissa Serbia- ja Liettua-maaotteluissa. Sen lisäksi Elias Valtonen pelasi ensimmäiset minuuttinsa maajoukkueessa ja Hannes Pöllä toisen maaottelunsa.

– Jätkät ovat aika valmiita. He ovat tulleet sudenpolkua pitkin ja tottuneet pelaamaan tätä systeemiä. He ovat kaikki hyviä tyyppejä ja nämä ovat olleet heille todella arvokkaita pelejä. Se on ollut helppoa ottaa heidät sisään, Kotti sanoo MTV Urheilulle.

– Pitää olla todella ylpeä. Pari matsia on ollut ja he ovat olleet todella ennakkoluulottomia. Itse olen miettinyt sitä, että millainen mahdollisuus tämä on pojille. Silloin kun itse pelasin näitä pelejä, niin vastassa oli usein Ruotsin ja Viron tasoisia porukoita. Nyt oli Serbia ja Liettua vastassa, niin se on todella hienoa, että pojat pääsevät pelaamaan tällaisia otteluita, Kotti jatkaa.

Päävalmentaja Dettmann on samoilla linjoilla maajoukkueessa eniten otteluita pelanneen Kotin kanssa. 

– Kesä on ollut erittäin positiivinen. Meillä on paljon hyviä pelaajia ja luotan siihen, että viikonloppuna nähdään hyvää susikoripalloa. Tämä on ollut oikein hyvä kokemus, Dettmann toteaa.

Susijengin ohjelma muuttui heinäkuussa, kun otteluohjelmaan tehty muutos siirsi ensimmäiset EM-karsintaottelut tämän vuoden marraskuusta ensi vuoden helmikuulle. Dettmann sanoo, ettei mitään ei voi lähteä muuttamaan.

– Pitää yrittää toivoa, että olemme rakentaneet sellaisen pohjan tässä vuosien varrella, jotta olemme helmikuussa piirun verran edellä vastustajaa, Dettmann sanoo.

Kotti toteaa, että muutoksen vaikutusta on vielä vaikea sanoa. 

– Se nähdään sitten helmikuussa. Tällä hetkellä ei mielestäni näy millään tavalla. Meillä on nyt hyvä tilanne, kun olemme päässeet pelaamaan todella kovia otteluita. Ne ovat arvokkaita kokemuksia meidän joukkueelle, kun saadaan pelata tällaisia MM-kokoonpanolla varustettuja joukkueita vastaan.  Kyllä ne kokemukset kantaa sinne helmikuulle asti, Kotti päättää.

Alla olevalla videolla Henrik Dettmannin haastattelu.

Henrik Dettmann kertoo Susijengin valmistautumista talven EM-karsintoihin:"Pitää toivoa, että ollaan rakennettu sellainen pohja, missä ollaan vastustajaa edellä" 1:34

Lue myös:

    Uusimmat