Mainos

Aamu-uninen heräsi joka päivä tuntia aiemmin viikon ajan – tämän hän oppi

Mitä tapahtuu, kun aamu-uninen laittaa herätyskellon soimaan tuntia normaalia aiemmin?

PopSugar-sivuston toimittaja Nicole Yi päätti testata, pystyykö aamu-uninen muuttamaan nukkumistottumuksiaan – ja parantuuko elämänlaatu.

– En ole aamuihminen – yhtään. Ystäväni ja perheeni tietävät, ettei minua saa häiritä ennen tiettyä kellonaikaa siinä pelossa, että muutun Demogorgoniksi, ja nautin jokaisesta minuutista, jonka nukun, Yi kirjoittaa sivustolla.

Yi kertoo parantaneensa tapojaan hieman aikuisiällä, mutta läpi koulun ja collegen hänen tiedettiin vetävän kunnon talviunia.

– Joskus heräsin seuraavana päivänä päivällisaikaan, hän tunnustaa.

Itse asiassa nainen hämmästelee, ettei kukaan puuttunut tilanteeseen.

– Olen yllättynyt siitä, ettei useampi ihminen ollut huolissaan minusta, nyt kun oikein ajattelen asiaa.

"Torkuttamista ja hieman lisää torkuttamista"

Yi kertoo, että työelämässä hänen on pitänyt päästä eroon huonoista tavoistaan. Hän kertoo kuitenkin olevansa kateellinen niille työtovereilleen, joilla on tarpeeksi itsekuria harrastamaan liikuntaa ennen työpäivän aloittamista sekä kaikille niille kollegoille, jotka ylipäätään pystyvät heräämään ajoissa saadakseen rauhallisen startin päivään.

– Minun aamuni sisältävät torkuttamista, hieman lisää torkuttamista ja ovesta ulos kiirehtimistä. Joten päätin – ja kaduin välittömästi – että yritän herätä tuntia aiemmin joka työpäivä viikon ajan nähdäkseni ensinnäkin, pystynkö siihen ja toisekseen, olisiko se niin elämää mullistavaa kuin ennustin.

Maanantai

Yin kello soi 6.30. Reippaasti nainen meni spinning-tunnille ja kertoo tunteneensa olonsa yllättävän hyväksi jälkeenpäin valmistautuessaan töihin lähtöä varten. Noin kello 11 aikaan hän kertoo tarvinneensa kuitenkin ehdottomasti toisen kupin kahvia. Ja sitten vielä toisen noin kello 14 aikaan.

Tiistai

Yi kertoo, että herätyskellon soiminen kello 6.30 kuulosti erityisen kauhealta, sillä hän nukkui levottomasti koko yön korvansa juurella inisevän itikan vuoksi. 

Hän kertoo suunnitelmissa olleen aamulenkin ja aamukahvin nappaamisen suosikkikahvilasta. Kumpaakaan ei tapahtunut, sillä Yi jatkoi nukkumista. 

– Oli vasta toinen päivä ja mokasin jo. Aloin tuntea oloni krapulaiseksi edellisen päivän aikaisesta aloituksesta iltapäivän aikoihin, ja kaipasin epätoivoisesti päiväunia.

Keskiviikko

Yi kertoo, että tiistain tapahtumat olisivat toistuneet, ellei hän olisi varannut aamuksi ryhmäliikuntatuntia – ja maksanut sitä. Niinpä Yi sai itsensä ylös sängystä puoli seitsemältä, mutta oli nukahtamaisillaan treenatessaan. Jälkeenpäin naisen olo oli hyvä, mutta ylimääräistä kahvia tarvittiin päivästä selviytymiseen.

Torstai

Vaikka herääminen ei edelleenkään tuntunut mukavalta, Yi käytti ylimääräisen tuntinsa tehokkaasti kotonaan. Hän laittautui huolellisesti, tarkisti sähköpostinsa ja söi aamupalaa. Toimistolle hän saapui aiemmin kuin yleensä, ja olo oli hyvä.

Perjantai

Perjantaiaamun sisäisen kamppailun voitti lopulta halu nukkua. Niinpä Yin kohtalona oli viikon toinen epäonnistuminen.

Mitä hän oppi?

Surullista kyllä, Yi kertoo oppineensa viikon aikana, ettei hänellä ole lainkaan itsekuria. Tämä oli luonnollisesti pettymys, sillä Yi kuvitteli pystyvänsä parempaan. Hän sanoo, että college-aikojen pakolliset aamuöiset herätykset harjoittelun aikana kyllä onnistuivat, mutta herääminen aikaan, joka on useimmille ihmisille normaali aika herätä, ei kuitenkaan onnistunut.

Yin mukaan tehokkain keino säilyttää aikainen aikataulu oli varata liikuntatunti aamuksi.

– Rakastin sitä, että sain pyyhittyä treenaamisen päivän tehtävälistalta jo ennen kuin päiväni oli edes kunnolla alkanut.

Eikö huvita treenata ennen töitä? Yi ehdottaa, että toinen hyvä vaihtoehto olisi sopia työkaverin kanssa treffit kahvilaan aamukupposet hakemaan.

– Niin paljon kuin rakastankin ajatusta aamuihmisenä olemisesta, surullista on se, etten ole sellainen. Otan mieluummin takaisin tunnin nukkumiseni illalla ja jatkan silloin asioiden loppuun saattamista kuin toisinpäin. Ehkä yritän joskus vielä uudelleen.

Video: Tämä kello herättää aamu-unisimmankin.

Lähde: PopSugar

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja