Mainos

Surmasi yli sadalla puukoniskulla - elinkautinen murhasta

Helsingin Malminkartanon puukotusmurhasta on langennut elinkautinen 23-vuotiaalle nuorukaiselle.

Helsingin hovioikeus katsoi maanantaisessa ratkaisussaan, ettei käräjäoikeuden tuomiota ole aihetta muuttaa.

Markus Samuel Mäkinen surmasi keski-ikäisen helsinkiläismiehen viime vuoden maaliskuussa Kartanonkaaressa sijaitsevassa soluasunnossa. Käräjäoikeuden mukaan nuorukainen löi ensin asunnonhaltijaa useita kertoja paistinpannulla päähän, minkä jälkeen hän iski ja viilsi uhria veitsellä yli sata kertaa.

Kaksikko tapasi toisensa alun alkaen rautatieasemalla, mistä matka jatkui uhrin asunnolle. Nuorukainen kertoi viime vuoden puolella oikeudessa, että miesten kesken oli tullut asunnolla suukopua viinasta ja matkapuhelimen lainaamisesta. Tuttava oli juonut tuomitun mukaan hänen viinojaan ilman lupaa.

Mielentilatutkimuksessa Mäkisen todettiin olleen tekohetkellä täydessä ymmärryksessä. Käräjäoikeuden mukaan surmatyö oli erityisen raaka ja julma.

Teon jälkeen Mäkinen vei uhrin asunnosta 1,5 euroa ja matkapuhelimen sekä pesi rikoksentekovälineet.

Soitti teon jälkeen sukulaisilleen

Mies kertoi käräjäoikeudessa yrittäneensä hakeutua vain päiviä ennen tekoa hoitoon Auroran sairaalaan, johon häntä ei kuitenkaan ollut huolittu.

Teon jälkeen hän soitti sukulaisilleen ja kertoi kotijatkojen onnettomasta lopusta. Poliisi otti myöhemmin miehen kiinni Helsingin keskustasta.

Mäkinen sai Helsingin käräjäoikeudessa viime marraskuussa murhan lisäksi tuomion varkaudesta sekä vangin karkaamisesta. Hän pakeni Lapinlahden sairaalan suljetulta osastolta. Mies jäi kuitenkin pian kiinni Helsingin rautatieasemalta, josta hän etsi omien sanojensa mukaan alkoholia.

Mäkinen valitti elinkautisesta tuomiostaan hovioikeuteen. Hän katsoi itse syyllistyneensä murhan sijasta tappoon, mutta hovioikeus oli toista mieltä.

Mäkisen mielestä teko ei ollut erityisen raaka ja julma eikä kokonaisuutena arvostellen törkeä. Miehen mukaan hän oli surmatyötä tehdessään voimakkaassa ärtymystilassa ja hallitsemattoman tunnekuohun vallassa. Teko ei myöskään osoittanut päättäväisyyttä eikä sitkeää surmaamispyrkimystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.