Suri käänsi NSN:n nousuun

Rajeev Surin nimi nostettiin esille useissa spekulaatioissa jo kuukausien ajan ennen tämän aamun toimitusjohtajajulkistusta.

Surin vahvuutena on pidetty muun muassa hänen aiempaa kokemustaan Nokian verkkolaiteyhtiön NSN:n eli Nokia Solutions and Networksin toimitusjohtajana. Suri on työskennellyt Nokian palveluksessa 1990-luvun puolivälistä alkaen lukuisissa johtotehtävissä.

Intialaistaustainen Suri kertoi viime marraskuussa Nokian ylimääräisessä yhtiökokouksessa pitävänsä verkkoyhtiö NSN:n kasvumahdollisuuksia hyvinä. NSN oli suurissa vaikeuksissa vuosikymmenen vaihteen tienoilla, mutta sen kurssia käännettiin vuonna 2011. Tuolloin yhtiö alkoi keskittyä uuden strategiansa mukaiseen mobiiliin laajakaistaan ja vahvistamaan asemiaan 4G-verkoissa.

Yhtiön muuttumista kannattavaksi on pidetty pitkälti Surin ansiona. Marraskuisessa yhtiökokouksessa Suri luonnehti silloista NSN:ää kurinalaisemmaksi ja kilpailullisemmaksi kuin aiemmin.

Surin aikana tiukka säästöohjelma

NSN:n kannattavuuden parantamisen hintana oli tosin henkilöstön vähentäminen. NSN aloitti Surin johdolla laajan säästöohjelman loppuvuodesta 2011. Maailmanlaajuisesti tavoiteltiin 17 000 työntekijän eli lähes joka neljännen henkilön vähennystä ja vuotuisten kulujen rankkaa supistamista.

Viime vuoden lopulla kerrottiin, että NSN lähtee mukaan kehittämään nopeiden tietoverkkojen seuraavaa sukupolvea eli 5G-verkkoja. Niiden odotetaan tulevan käyttöön kymmenen vuoden sisällä.

Vuonna 1967 syntynyt Suri on naimisissa ja hänellä on kaksi opiskeluikäistä poikaa. Surin tämänhetkinen koti on pääkaupunkiseudulla, mutta hän asunut Suomen ja Intian lisäksi myös muun muassa Kuwaitissa, Britanniassa ja Saksassa.

Surilla on kandidaattitasoinen tutkinto Mangaloren yliopistosta Intiassa.

 

Lue myös:

    Uusimmat