Mainos

Supo: Terroristit hakevat helppoja kohteita

Suojelupoliisin mukaan eri maiden viranomaiset tekevät tiivistä yhteistyötä terrori-iskujen torjumiseksi Euroopassa.

Huomenta Suomessa vieraillut Supon ylitarkastaja Tuomas Portaankorvan mukaan Suomeen tai suomalaisiin ei kohdistu tällä hetkellä terrori-iskun uhkaa.

Hän ei näe, että myöskään Tukholmassa tai Pariisissa matkaavat olisivat erityisen uhattuina. Portaankorva kehottaa luottamaan myös ulkomailla paikallisten viranomaisten tilannearvioihin.

- Terrori-iskujen mahdollisuuksia on kyllä ollut olemassa, mutta se varsinainen uhka ja terrori-isku ei ole nurkan takana odottamassa. Mikäli se uhka on siellä tulossa, niin kyllä siitä tiedotetaan, Portaankorva toteaa.

Portaankorvan mukaan viime päivien terrorismiuutisointi saattaa johtua osittain terrorijärjestöjen sisäisestä paineesta tehdä onnistunut isku.

- Järjestöillä on tarve tehdä näyttäviä iskuja tietyin väliajoin omaa uskottavuutta pönkittääkseen ja kannattajakuntaansa lisätäkseen. Tämä on yksi tekijä, joka on kiristänyt jännitystä. Paine ikään kuin toteuttamiseen kasvaa, ja sitä kautta viranomaiset ajattelevat, että mahdollisuus tällaiseen iskuun kasvaa.

Portaankorvan mukaan terroristit suosivat ennen muuta helppoja kohteita.

- Terroristit pyrkivät suureen uhrimäärään, ja samalla kuitenkin toteuttamaan sen iskun. Eli he pyrkivät helppoihin kohteisiin, kuten väen kokoontumiin, jossa uhriluku on suuri.

Portaankorva myöntää, että iskuihin varautuminen on haasteellista. Hän näkee kuitenkin, että viranomaisten toiminta on tässä kohdin Euroopassa moitteetonta.

- Viranomaisilla on niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa suunnitelmat ja varautuminen kohdallaan.

Katso Supon ylitarkastajan haastattelu: (Huomenta Suomi 5.10.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.