Mainos

Supo - leaner and meaner

Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmi lupasi virastolta avoimuutta, kun hänet viime vuoden lopulla virkaan nimitettiin.

Talven aikana oli hiljaista, mutta tänään supo järjesti hyvin harvinaisen tiedotustilaisuuden.  Ensimmäinen se ei ollut, tuore päällikkö kertoi näkemyksistään jo marraskuussa.

Draivia tuntuu virastossa olevan - ainakin kielenkäytön perusteella. Päällikkö Salmi kuvasi suposta tulevan uuden organisaation myötä "leaner and meaner", siis laihempi ja ilkeämpi.

- Vähemmän päälliköitä ja enemmän intiaaneja kentälle, Salmi totesi.

Maakuntien etsiviä päällikkö kuvasi termillä "special agents".

Viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara kertoi supon viestintästrategisista linjauksista otsikolla: "Miten rumasta ankanpoikasesta tehdään joutsen?"

Viestinnän punainen lanka on "harkitsevainen avoimuus", joka ei koskaan aseta vaakalaudalle operatiivista toimintaa eikä välttämättömiä ja arvokkaita kansainvälisiä suhteita.   

Mitä tiedotustilaisuudessa sitten selvisi?

Keskeinen sanoma oli, että Suomi on hyvin turvallinen ja vakaa maa, jossa valtio- tai yhteiskuntajärjestystä merkittävällä tavalla uhkaavaa toimintaa ei juurikaan esiinny. Terrorismin uhkakaan ei ole kasvanut.

Hyviä uutisia siis. Sellaisetkin kelpaavat. 

Supo on ollut sulkeutunut virasto, mutta toisaalta myös hyvin päällikkövaltainen. Ratakadun "Cochise" Salmella on mahdollisuus muuttaa supo avoimemmaksi. Tiedotustilaisuus oli hyvä alku. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.