Supernanny tulee taas! Pia Penttala muistelee koskettavinta hetkeään ohjelman teossa: "Tosi kova paikka"

6:50
Pia Penttala antaa yleisen kasvatusvinkin vanhemmille: "Pitää pystyä tekemään arki sellaiseksi..."

Supernanny Suomi -ohjelma tekee paluun neljännen tuotantokauden jaksoin.

Supernanny Pia Penttala palaa jälleen ratkomaan erilaisten suomalaisperheiden ongelmia ja arjen haasteita, kun Supernanny Suomi -sarja palaa ruutuun uuden tuotantokauden voimin.

Penttala kertoo MTV Uutisille saaneensa sosiaalisessa mediassa valtavan määrän viestejä, joissa on kyselty uusien Supernanny-jaksojen perään.

– Niitä odotetaan paljon. Eivätkä pelkästään vanhemmat, vaan myös lapset, hän sanoo.

Penttalan mukaan uudella kaudella ollaan tekemisissä aikaisemmilta kausilta tuttujen, lapsiperheiden arkea koskevien tilanteiden ja aiheiden kanssa. Hermot ovat siis koetuksella ja uusia taitoja tullaan opettelemaan.

Tulevalla kaudella tullaan myös kohtaamaan useita henkilöitä, jotka kokevat jääneensä vaille tarvitsemaansa ammattiapua.

– Olen satavarma, että tässä maassa ei ole ammattilaiset tai ammattitaito loppuneet, mutta kun emme ole voineet kohdata niin tiiviisti tai saaneet vastaanottoaikoja eri tahoille koronan takia. Tunne siitä, että apu on vähentynyt, on kasvanut tosi paljon, Penttala pohtii.

Supernanny Suomi -ohjelmaan kuuluu vahva skaala tunteita aina ilosta ja onnistumisesta suruun ja pettymykseen. Ohjelmassa on nähty lukuisia koskettavia hetkiä, jotka ovat aika ajoin herkistäneet myös Penttalan. Penttalan mieleen on juurtunut ohjelman toisella kaudella nähty perhe, joka teki surutyötä isoisän lähestyvästä kuolemasta.

– Se oli minulle myös tosi kova paikka. Itsekin juuri siinä hetkessä kipuilin ylipäätään kuolemaan liittyvien asioiden kanssa, ja se kosketti minua tosi paljon, hän muistelee.

Penttalan keino edellä mainitun kaltaisista tilanteista selviämiseen on rehellisyys sekä itselle että vastapuolelle.

– Kyllä ammattilainenkin saa sanoa, että odota vähän, nyt minun pitää vetää happea tai että odota, en tiedä, mitä sanoisin, mutta minä selvitän. Se ei ole pahaksi kenellekään. Ei meidän tarvitse olla kaikkitietäviä, se ei poista meidän välistämme luottamusta, enneminkin se lisää sitä.

Penttala kertoo, että hänen useat ohjelmassa nähdyt perheet ovat jääneet hänen elämäänsä. Yhteydenpito tapahtuu lähinnä sosiaalisen median kautta.

– Tämmöisenä vilkkaana ja sosiaalisena ihmisenä minua ei ollenkaan haittaa, että olemme Instagramin kautta aika paljon tekemisissä perheiden kanssa, hän hymyilee.

– Välillä vaihtelemme kuulumisia, ja joskus perheet ovat kysyneet lisäneuvoja ja kertoneet tilanteestaan, ja minä olen voinut vinkata heille jotain juttuja. Minusta on tosi ihanaa kuulla heistä.

Supernanny Suomi alkaa keskiviikkona 30.11. klo 21 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla
Uusi kausi!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja