Muistatko vielä heidät? Meri ja Joni toimivat kuin hotellipalvelijoina villille veljeskaksikolle – Supernanny käänsi perheen elämän: "He eivät saa enää itse valita"

Kovaääninen veljeskaksikko ottaa rajusti yhteen 0:44
Meri ja Joni olivat pulassa vilkkaiden pienten poikiensa kanssa

Meri ja Joni olivat pulassa kahden villin poikansa kanssa, mutta enää he eivät toimi lastensa palvelijoina.

Keväällä 2020 Supernanny Suomi -ohjelmassa tutustuttiin helsinkiläisperheeseen, jonka kovaääninen ja villi veljeskaksikko hallitsi perhettä ja vanhempiaan Meriä ja Jonia. Tuolloin koti oli vanhemmille loputon taistelukenttä ja työ paikka, jossa sai levätä. Supernanny Pia Penttala totesi tuolloin Merin ja Jonin olevan kuin hotellipalvelijoita riehakkaille 3- ja 5-vuotiaille pojilleen.

– Naapurit tulevat valittamaan, että tavarat tippuvat hyllyiltä, kun pojat hyppivät ja pomppivat, isä Joni kertoi jaksossa.

Penttalan vierailusta perheen luona on kulunut nyt noin puoli vuotta ja Meri ylistää asioiden muuttuneen heidän perheessään Supernannyn vierailun jälkeen merkittävästi. Arki on Merin mukaan nykyään paljon helpompaa ja sujuvampaa. 

Tärkein muutos Merin mukaan oli se, etteivät vanhemmat enää palvele lapsiaan kuten ennen. 

– He eivät saa itse valita mitä he syövät tai kuka heidät pukee. Tai jos jompi kumpi pyytää kantamaan, niin pitää vaan sanoa jyrkästi, että ei, osaat itse kävellä. Semmoisiin pieniin asioihin vetää rajan, eikä lähde heti semmoisiin, ettei anna heidän päättää, Meri kertoo. 

Merin mukaan pojat ovat yhä villejä, mutta he eivät kuitenkaan laita vanhemmilleen enää yhtä paljon vastaan kuin ennen. Nyt pojat tietävät Merin mukaan, että vanhemmat sanovat kotona viimeisen sanan asioista. 

Nykyään myös yhteinen aika perheen keskellä tuntuu enemmän levolta, eivätkä esimerkiksi viikonloput kotona tunnu enää niin kovalta ja kuluttavalta "työltä" kuin ennen. Korona-aikana Meri ja Joni ovat käyneet työpaikoillaan töissä ja lapset ovat olleet hoidossa.

Meri kiittelee toistaalta sitä, että heidän arkensa on pysynyt melko normaalina poikkeusajasta huolimatta. Perhe on viettänyt yhdessä enemmän aikaa ulkona käyden pyöräilemässä sekä metsäretkillä, mitä muuten ei ehtisi tehdä. 

Meri kiittelee myös perheen Penttalalta saamia ohjeita sekä neuvoja.

– En olisi ikinä saanut keneltäkään tuolla tavalla kädestä pitäen neuvoa. Ei tuommoista tilaisuutta tule, että joku tulisi kertomaan, että mitä teen väärin, miksi hommat ei toimi. Ei ole kuin positiivista sanottavaa. Meidän arki muuttui tosi paljon helpommaksi. 

– Menee koko ajan helpommaksi, ettei ole vain sitä, että he (lapset) huutelevat ja me teemme mitä he sanovat. Mutta emmehän me olisi esimerkiksi sitä osanneet nähdä, ellei joku ulkopuolinen olisi sitä tullut meille kertomaan. 

Lue myös:

    Uusimmat