Miten valmistuu supermehevä porsaanliha? Nappaa vinkit!
Porsaanlihasta on muodostunut viime vuosina varsinaista trendiruokaa. Ravintoloiden ruokalistalla komeilee toinen toistaan herkullisempia possuannoksia pulled pork -villityksestä puhumattakaan. Suomessa porsaanlihan suosiota on nostattanut muun muassa televisiosta tuttu huippukokki Tomi Björck. Björckin Aasia-twistillä höystettyihin suosikkiresepteihin kuuluu muun muassa rapean makea ja mehevä karamellipossu.
Oman lusikkansa soppaan on heittänyt myös somehittiresepteistään tuttu, ravintola Murun Henri Alén, joka twiittasi tällä viikolla herkullisen ja helpon uunipossureseptin.
Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista
Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.
Kaappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta:
1. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim. kassler, entrecote, potka, lapa.
2. Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.
3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.
4. Nosta liha jääkaapista pöydälle lämpenemään n. 2-3 tuntia ennen kuin aloitat ruuan valmistuksen. Paistettavan lihan tulee olla huoneenlämpöistä sillä muuten se luovuttaa turhaan nestettä paistettaessa.
5. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista liha kuumalla pannulla. Paistamisen tarkoitus on saada kaunis paistopinta lihalle, liha kypsytetään uunissa.
Possusta supermehevää myös vesimarinadissa
Chef & Sommelierin keittiömesari Sasu Laukkonen vinkkasi viime kesänä kekseliään tavan valmistaa possun kassleria. Tällä tekniikalla lihasta tulee huippukokin mukaan supermehevää ja -pehmeää.
– Testasimme henkilökunnan kanssa hauskan idean: Otimme possun kassleria ison palan ja laitoimme sen vesimarinadiin. Eli pelkän veden sekaan laitoimme kaiken näköisiä mausteita, esimerkiksi inkivääriä. Sitten possu laitettiin vesimarinadissa 100-asteiseen uuniin yön yli. Kun se oli kypsynyt, liha nostettiin pois ja valutettiin ylimääräisistä nesteistä. Tämän jälkeen liha laitettiin kelmuun ja annettiin jäähtyä. Sitten se leikattiin paloiksi ja grillattiin. Lihasta tulee tällä tekniikalla supermehevää ja -pehmeää. Se on rauhassa ylikypsynyt ja sen pinta on rapea, Laukkonen vinkkaa.
Kokeile reseptejä:
Kokeile myös: Mole-kastike ja oluessa haudutettu possunposki -taco
(MTV LIFESTYLE)
Uusimmat
-
00:56
Celine Dionin ja Lady Gagan duetto jäi haaveeksi
-
00:47
Olympiatuli syttyi kuumailmapalloon Pariisin kaatosateessa – vakavasti sairas Celine Dion huipensi avajaiset
-
00:24
Olympiatulen sytyttäjät paljastuivat! Nolo moka väritti avajaisten huipennusta
-
00:01
Kysely: Lähes puolet suomalaisista pitää oman kunnan terveyspalveluja riittämättöminä
-
23:59
YK: Yli 180 000 palestiinalaista on joutunut pakenemaan taisteluja Etelä-Gazassa muutaman viime päivän aikana
-
23:23
Savonlinnan oopperajuhlissa helteet tuovat oman haasteensa Olavinlinnassa esiintymiseen – Torikka: Happi loppuu
-
23:01
Suomalainen startup-yritys muokkaa sinilevästä aurinkorasvan raaka-ainetta
-
22:12
Raju kulissifarssi julki kesken Pariisin seremonian – "Tämä on häpeällistä"
-
22:01
Kim Kardashian julkaisi näyttäviä otoksia Italiasta: "Seksipommi on astunut villaan"
-
21:58
"Pystyi hädin tuskin kävelemään" – nainen syötti koiransa hengiltä Uudessa-Seelannissa
-
21:55
Räväkät otteet Seinellä! Katso kuvat Suomen olympiajoukkueen avajaisriemusta
-
21:54
Trump vakuutti Netanjahulle voivansa järjestää asiat Lähi-Idässä, jos hänestä tulee presidentti
-
21:06
Muistatko Alexian? Uh La La La -hitti villitsee edelleen
-
21:05
Suomen keihästoivolta onnistunut veto olympialaisten kynnyksellä: "Tehoja oli"
-
21:03
Kerava pystytti omat asuntomessut peruutettujen tilalle - yli puolet uudesta kaupunginosasta viheraluetta
-
20:30
MTV seuraa: Pariisin olympialaisten avajaisissa esiintyi suomalainen viulisti
-
20:01
Huumeita, strippareita ja alkoholia – tosi-tv-tähti Scott Disick muistelee rankkoja aikojaan
-
19:41
Kaksi lasta löydettiin elottomana vedestä Vantaan Kuusijärveltä
-
19:31
Patrik Laineesta ilouutinen
-
19:20
Kolme ämpäriä joka päivä poimiva Prania ja Mari odottavat sukulaisiaan marjanpoimintaan Suomeen: "Ei heitä päästetä – on ikävä!"
-
Lataa lisää