Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Löytyykö keittiöstäsi jo tämä väline? Ruokatoimittaja hehkuttaa: "Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!"

2:05Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia
Julkaistu 12.10.2020 12:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ilmafriteerauskeittimet ovat yleistyneet myös suomalaiskodeissa. Ruokatoimittaja vinkkaa, miten koneella saa valmistettua täydellisen kypsyistä ja makuista lohta. 

Videolla: Miten kokki Kari Aihinen neuvoo paistamaan lohen? Katso videolta!

Air fryer -ilmafriteerauskeitinten suosio on räjähtänyt viime vuosien aikana erityisesti Yhdysvalloissa, mutta pikku hiljaa ne ovat rantautuneet myös Suomeenkin. Ilmafriteerauskeittimiä myy jo useat eri valmistajat, mutta kaikissa on sama periaate: ruokaa voi kypsentää ja friteerata vain murto-osalla öljymäärästä, mikä tarvitaan tavallisessa friteerauksessa. Friteeraus onnistuu kiertoilman avulla jopa täysin ilman öljyä. 

Ilmafriteerauskeittimen avulla saa valmistettua myös täydellisen kypsää lohta, vinkkaa The Kitchn-ruokasivuston ruokatoimittaja Meghan Splawn.

 –  Lohi on yksi perheeni suosikkiarkiruoista. Se paistuu nopeasti ja on aina maukasta. Kun kuulin, että lohta voi kypsentää myös air fryer -keittimessä entistäkin nopeammin ja maukkaamalla lopputuloksella, minun oli kokeiltava sitä!

Meghanin mukaan kiertävän kuuman ilman ansiosta lohifileet kypsyvät täydellisesti joka puolelta minuuteissa. Lopputuloksena saadaan päältä rapsakka ja sisältä mehukas lohi. 

 – Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!

Meghan valmisti lohelle myös mausteseoksen, joka hierotaan fileiden pintaan ennen paistamista.  

 –  Mausta lohi joka puolelta ja laita sitten hieman oliiviöljyä päälle. Kuulostaa ehkä hasulta järjestykseltä, mutta mausteiden peittäminen öljyllä itse asiassa suojaa niitä ja lopputulos on yhtä rapea kuin pannulla paistaessa.

Lohta air fryer -ilmafriteerauskeittimessä

1 tl savustettua paprikaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 lohifilettä/palaa (noin 170-220 g kpl)
2 tl oliiviöljyä

  1. Anna air fryer -keittimen lämmetä 10 minuuttia 200 asteeseen
  2. Sekoita mausteet kulhossa ja hiero mausteseos lohifileiden pintaan. Ripottele päälle 2 tl oliiviöljyä ja hiero lohen pintaan, jotta se leviää tasaisesti.
  3. Laita lohet nahkapuoli alaspäin air fryer -keittimeen ja paista, kunnes lohi on päältä kullanruskeaa ja sisältä mehukasta, 7-9 minuuttia. Voit kokeilla koostumusta haarukan avulla.

LUE MYÖS: Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan kaurapuuron valmistamiseen – yksi oleellinen ainesosa: "Mitä enemmän, sen parempaa"

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Pitääkö kala paistaa voissa vai öljyssä? Näin teet täydellistä lohta – keittiömestarin niksi parantaa makua huomattavastiKeittiömestari vinkkaa, miten lohen makua voi parantaa entisestään – ei vaadi paljoa!Näin teet elämäsi parasta lohta airfryerissaEmma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"Oletko kokeillut? Mehevin ja paras lohi valmistuu odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Ruokatoimittaja testasi 5 tapaa lohen kypsentämiseen – yksi menetelmä ylivoimaisesti paras: Nopeaa, helppoa ja mehevää!
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • 14.9.09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen