Löytyykö keittiöstäsi jo tämä väline? Ruokatoimittaja hehkuttaa: "Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!"

2:05 Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia

Ilmafriteerauskeittimet ovat yleistyneet myös suomalaiskodeissa. Ruokatoimittaja vinkkaa, miten koneella saa valmistettua täydellisen kypsyistä ja makuista lohta. 

Videolla: Miten kokki Kari Aihinen neuvoo paistamaan lohen? Katso videolta!

Air fryer -ilmafriteerauskeitinten suosio on räjähtänyt viime vuosien aikana erityisesti Yhdysvalloissa, mutta pikku hiljaa ne ovat rantautuneet myös Suomeenkin. Ilmafriteerauskeittimiä myy jo useat eri valmistajat, mutta kaikissa on sama periaate: ruokaa voi kypsentää ja friteerata vain murto-osalla öljymäärästä, mikä tarvitaan tavallisessa friteerauksessa. Friteeraus onnistuu kiertoilman avulla jopa täysin ilman öljyä. 

Ilmafriteerauskeittimen avulla saa valmistettua myös täydellisen kypsää lohta, vinkkaa The Kitchn-ruokasivuston ruokatoimittaja Meghan Splawn.

 –  Lohi on yksi perheeni suosikkiarkiruoista. Se paistuu nopeasti ja on aina maukasta. Kun kuulin, että lohta voi kypsentää myös air fryer -keittimessä entistäkin nopeammin ja maukkaamalla lopputuloksella, minun oli kokeiltava sitä!

Meghanin mukaan kiertävän kuuman ilman ansiosta lohifileet kypsyvät täydellisesti joka puolelta minuuteissa. Lopputuloksena saadaan päältä rapsakka ja sisältä mehukas lohi. 

 – Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!

Meghan valmisti lohelle myös mausteseoksen, joka hierotaan fileiden pintaan ennen paistamista.  

 –  Mausta lohi joka puolelta ja laita sitten hieman oliiviöljyä päälle. Kuulostaa ehkä hasulta järjestykseltä, mutta mausteiden peittäminen öljyllä itse asiassa suojaa niitä ja lopputulos on yhtä rapea kuin pannulla paistaessa.

Lohta air fryer -ilmafriteerauskeittimessä

1 tl savustettua paprikaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 lohifilettä/palaa (noin 170-220 g kpl)
2 tl oliiviöljyä

  1. Anna air fryer -keittimen lämmetä 10 minuuttia 200 asteeseen
  2. Sekoita mausteet kulhossa ja hiero mausteseos lohifileiden pintaan. Ripottele päälle 2 tl oliiviöljyä ja hiero lohen pintaan, jotta se leviää tasaisesti.
  3. Laita lohet nahkapuoli alaspäin air fryer -keittimeen ja paista, kunnes lohi on päältä kullanruskeaa ja sisältä mehukasta, 7-9 minuuttia. Voit kokeilla koostumusta haarukan avulla.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja