Ilmafriteerauskeittimet ovat yleistyneet myös suomalaiskodeissa. Ruokatoimittaja vinkkaa, miten koneella saa valmistettua täydellisen kypsyistä ja makuista lohta.
Videolla: Miten kokki Kari Aihinen neuvoo paistamaan lohen? Katso videolta!
Air fryer -ilmafriteerauskeitinten suosio on räjähtänyt viime vuosien aikana erityisesti Yhdysvalloissa, mutta pikku hiljaa ne ovat rantautuneet myös Suomeenkin. Ilmafriteerauskeittimiä myy jo useat eri valmistajat, mutta kaikissa on sama periaate: ruokaa voi kypsentää ja friteerata vain murto-osalla öljymäärästä, mikä tarvitaan tavallisessa friteerauksessa. Friteeraus onnistuu kiertoilman avulla jopa täysin ilman öljyä.
Ilmafriteerauskeittimen avulla saa valmistettua myös täydellisen kypsää lohta, vinkkaa The Kitchn-ruokasivuston ruokatoimittaja Meghan Splawn.
– Lohi on yksi perheeni suosikkiarkiruoista. Se paistuu nopeasti ja on aina maukasta. Kun kuulin, että lohta voi kypsentää myös air fryer -keittimessä entistäkin nopeammin ja maukkaamalla lopputuloksella, minun oli kokeiltava sitä!
Meghanin mukaan kiertävän kuuman ilman ansiosta lohifileet kypsyvät täydellisesti joka puolelta minuuteissa. Lopputuloksena saadaan päältä rapsakka ja sisältä mehukas lohi.
– Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!
Meghan valmisti lohelle myös mausteseoksen, joka hierotaan fileiden pintaan ennen paistamista.