Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muista tärkeä työvaihe ennen lihan grillaamista! Suomalaiskokit kertovat, miten teet täydelliset ribsit

Ribsit ovat mehevä vaihtoehto juhannusherkuksi.
Ribsit ovat mehevä vaihtoehto juhannusherkuksi.Shutterstock
Julkaistu 22.06.2017 10:02

MTV LIFESTYLE

Maukkaat ja mehevät ribsit kruunaavat juhannuspöydän. Huippukokit Kari Aihinen ja Akseli Herlevi jakoivat takuuvarmat vinkkinsä ribsien grillaamiseen. 

Täydellisten ribsien ensimmäinen salaisuus löytyy jo ostosreissulta. 

– Kaikki alkaa siitä, että käytössä on hyvälaatuisia, lihaisia, tuoreita, kotimaisia ribsejä, Kari Aihinen sanoo.

Tärkeä työvaihe: Keitä ribsit liemessä ennen grillausta

Jotta ribseistä ei tulisi sitkeitä ja kuivia, Aihinen kehottaa kypsentämään lihat liemessä jo ennen grillausta. Liemen voi maustaa makunsa mukaan esimerkiksi timjamilla, paprikalla, cayennella, sipulilla tai valkosipulilla, mutta suolaa liemestä ei pidä unohtaa.

– Suolaton possu on hirveää, oli kyse sitten joulukinkusta tai ribseistä. 

Keitä ribsejä miedosti kiehuvassa liemessä 1­–1,5 tuntia. Kypsentämisen jälkeen anna ribsien jäähtyä rauhassa omassa liemessään. 

– Kuumana ribsejä on vaikea käsitellä. Lihan kannattaa antaa jäähtyä, kunnes ribsit pystyy nostamaan vedestä ilman, että ne hajoavat, Akseli Herlevi neuvoo.

Akseli Herlevin bbq-kastike ribseille

Ainekset:

1 dl HP-kastiketta

1 dl tummaa siirappia

1 dl colajuomaa

2 hienonnettua valkosipulinkynttä

2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Valmistusohje:

Hienonna timjami ja valkosipulinkynnet ja kiehauta kastikeainekset kattilassa. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös savuaromia. 

Glaseeraa ribsit makealla kastikkeella

Grillauksen on tarkoitus antaa ribseille kaunis väri, lisää makua ja saada grillauskastike tarttumaan lihoihin. Grillin lämpötila ei saa olla liian kuuma, etteivät kastikkeen sokerit pala, mutta toisaalta liian alhainen lämpötilakin on haitaksi. Sopiva lämpötila voi löytyä puolitehojen paikkeilta. 

– Pitää muistaa, että hauduttaminen on eri asia kuin grillaaminen. Grillissä pitää olla lämpöä, jotta kyse on grillaamisesta, Aihinen muistuttaa.

Grillauskastikkeeksi Akseli Herlevi suosittelee makeaa barbeque-kastiketta, jota saa kaupasta valmiina, mutta on helppo tehdä myös itse. Kastikkeen on tarkoitus glaseroida ribsien pinta.

– Itse grillaan ribsejä ensin ilman kastiketta, jotta saan ne kuumiksi. Sen jälkeen lisään pullasudilla kastiketta. Kastiketta voi lisätä esimerkiksi viiden minuutin välein. Osa kastikkeesta tippuu grillin rakoihin, mutta osa keittyy kasaan ribsien pintaan, jolloin lopputuloksena on hyvät, tahmaiset ribsit.

Lisukkeeksi Herlevi suosittelee klassista, amerikkalaista kaalisalaattia. 

– Coleslaw toimii ribsien kanssa todella hyvin!

Kesäuusinta: Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2015.

Lisää aiheesta:

Emma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"Kokit kertovat, mitä ruokia kannattaa grillata ja mitä ei – trendihedelmä saa jyrkän tuomion: "Kannattaa nauttia niin kuin luonto sen tarkoitti"Ethän heitä marinadia viemäriin? Tällä raaka-aineella kruunaat grilliateriasi hetkessä Banaania ja pitsaa grilliin! Ota haltuun tulevan grillikauden kuumimmat vinkitMaustamisen ABC – viisi toimivaa vinkkiä ja perusohjetta grillilihalleUnohda perinteiset marinadit – nyt tulee rub-maustaminen
GrillausJuhannusMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet