Superlupauksen läpimurto tyssäsi kuin seinään SM-liigassa – nämä Leo Komarovin sanat osoittautuivat nopeasti todeksi

HIFK tekee 1-1 maalin 1:03
Aron Kiviharju iski näyttävästi Liiga-uransa avausmaalin Ilveksen nuottaan syyskuun lopussa – katso osuma tästä.

HIFK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Suomi-kiekon superlupaus Aron Kiviharju, 17, koki lokakuun alussa rajun takaiskun. Puolustaja avaa tuntemuksiaan loukkaantumisesta ja pakkohuilista MTV Urheilun haastattelussa.

Lauantaina 29. syyskuuta Aron Kiviharju tuuletti Nokia Arenassa Liiga-uransa ensimmäistä maalia, jonka hän iski näyttävästi Ilveksen verkkoon. 

Katso Kiviharjun SM-liigauran avausmaali pääkuvan videolta!

Viisi päivää myöhemmin karu uutinen tipahti julki. Kiviharju loukkaantui HIFK:n harjoituksissa niin pahasti, että kaukalosta on oltava sivussa mahdollisesti jopa neljä kuukautta. 

– Totta kai se kolahti. Juuri aloin päästä peliin kiinni ja rupesi tulemaan tehojenkin valossa onnistumisia, mikä on tietysti pelaajalle tärkeää. Harmilliseen paikkaan tässä mielessä tuli tämä loukkaantuminen. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Toisen polven kiekkoilija siirtyi valtavan mediahuomion saattelemana TPS:stä Helsinkiin viime kesänä. Lahjakkaasta puolustajasta on kohistu jo pitkään. Kiviharjulle povataan kesän 2024 NHL-draftissa hyvin pientä varausnumeroa. 

Harjoituksissa osumaa otti polvi. Hänen mukaansa arvio neljän kuukauden lepoajasta on edelleen voimassa, sillä leikkausta vasta odotellaan. 

– Polvea ei ole vielä operoitu. Paluuaikatauluakaan ei ole sen myötä käyty vielä enempää läpi, kun ei tiedetä miten leikkaus menee, Kiviharju sanoo.

Kiviharju jakaa seuralleen vuolaat kehut kulisseissa tapahtuneesta toiminnasta. Saman huomion on tehnyt jo aiemmin huomattavasti kokeneempi joukkuetoveri, joka on niin ikään pidempään telakalla.

– Pitää antaa HIFK:lle iso hatunnosto siitä, millä tavalla tätä minunkin loukkaantumistani on hoidettu kaikin puolin. Maailmanluokan tasoa. Komarovin Leo taisi sanoa aiemmin, että täällä hoidetaan ihan NHL-tasolla näitä hommia. 

"Myös mahdollisuuksia"

Nuori kiekkoilija toistaa useasti, kuinka hän on pyrkinyt asennoitumaan takaiskuun opettavaisena kokemuksena. Tästäkin on mahdollista saada jotain irti kehityksen kannalta.  

– Pari kertaa aiemmin olen joutunut olemaan kaukalosta pois pienen pätkän. Yritän vaan ajatella kaiken mahdollisimman positiivisesti. Uskon, että sitä kautta pääkoppa pysyy paremmassa kunnossa. Tällaiset kasvattavat ja tässä on myös mahdollisuuksia.

Vaikka toinen jalka on toistaiseksi poissa pelistä, ei pääkaupunkiin täksi kaudeksi omilleen muuttanut lupaus ole vielä joutunut jäämään ulos HIFK:n päivittäisestä toiminnasta. 

– Joukkueen mukana ollaan koko ajan. Rutiini ja rytmi ovat pysyneet kuitenkin, vaikka en pelaa. Olen tullut tässä ennen operaatiota joukkueen kanssa hallille ihan normaalisti. Joka päivä pystyy harjoittelemaan. Yläkroppa ja toinen jalka ovat kuitenkin kunnossa, hän selventää. 

Ohi menee nyt iso siivu SM-liigapelejä, mutta myös vuodenvaihteessa pelattavat alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Kiviharju ei ole antanut harmitukselle sijaa.

– Parhaassa tapauksessa voin päästä vielä alle 18-vuotiaiden kotikisoihin pelaamaan, jos joukkueeseen mahdun, hän toteaa maajoukkueeseen liittyen. 

Pelaaja on selvästi sulkenut ulkoiset odotusarvot pois mielestään. Kovan luokan NHL-varausnumero ja uran jatko eivät ole tästä loukkaantumisesta luonnollisestikaan kiinni. Katse on tiukasti Helsingin kirkkaissa valoissa. 

– Keväällä taistelen ensinnäkin pelipaikasta seurajoukkueen kokoonpanossa ja HIFK taistelee Suomen mestaruudesta. Kaikki tietävät, että me halutaan se voittaa. 

Paluun tekevä Petri Kontiola avautui päihdeongelmistaan: "Asiat menivät aika jyrkkään laskuun" 9:04
Paluun tekevä Petri Kontiola avautui päihdeongelmistaan: "Asiat menivät aika jyrkkään laskuun"

Lue myös:

    Uusimmat