Superkirin tehnyt Ilkka Herola yllättyi vain hurjasta itseluottamuksestaan: "Tiesin ettei kukaan pysy perässä"

6:04
Ilkka Herola jätti huimalla kirillään pääjoukon kauas taakseen Val di Fiemmessa.

Yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Italian Val di Fiemmessa toiseksi hiihtänyt Ilkka Herola sai kisassa päälle niin hurjan itseluottamuksen, että yllättyi siitä hiukan itsekin.

Mäkiosuudella horjahduksen takia 17:nneksi jäänyt Herola lähti kymmenen kilometrin hiihtoon minuutin ja 28 sekuntia kärkimies Jarl Magnus Riiberiä perässä. Maaliin hän tuli vain 8,4 sekuntia voittaneen norjalaisen takana.

Ennen hiihtoa Herola ei juurikaan ladannut odotuksia palkintopallisijasta, mutta ensimmäisen lenkin jälkeen tilanne olikin muuttunut hänelle varsin suotuisaksi.

– Alku oli kova ja sen jälkeen piti pari kierrosta vetää happea, jos meinasi lopussa jaksaa irrota, Herola kertoo MTV Urheilulle.

– Koska siinä ei nyt kukaan mitään peliliikkeitä tehnyt sen pitkän kirin suhteen, enkä minä olisi sitä melko tuoreita miehiä vastaan tekemään, niin ajattelin luottaa, että pystyn sen yhden lyhyen nykäisyn tekemään niin kovasti, ettei siinä kukaan pysy perässä loppusuoralla. Se taktiikka piti tänään, hän jatkoi.

Herola olisi odottanut Vinzenz Geigerin menevän Riiberin tavoin menojaan, mutta kun tämä oli hänen kiikarissaan loppunousuun lähdettäessä, Herola tiesi pystyvänsä lyömään saksalaisen.

– Minulla oli niin kova itseluottamus ylämäkeen lähtiessä, että tiesin, ettei kukaan pysy perässä. Se ehkä yllätti, että mistä sellainen itseluottamus tuli, Herola tokaisi.

– Tuo on aika harvinainen tilanne itselleni, että pääsen hyvin levänneenä lähtemään loppukiriin. Olisin kyllä yllättynyt, jos joku olisi pystynyt siinä imussa tulemaan, hän uhkui.

Kauden ensimmäinen palkintosija antoi Herolalle reilusti potkua tuleviin maailmancupin kisoihin ennen Obertsdorfin MM-kisoja. Varsinkin hypyissä tullut varmuus on lisännyt onnistumismahdollisuuksia.

– On mukava kilpailla nyt, kun on sellainen fiilis, ettei kisoissa tarvitse tehdä mäessä mitään ihmeellistä, vaan perushomma riittää ihan hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja