Superketjun ruotsalaislenkki suitsuttaa Mikko Rantasta – "Mitä he ovat panneet Turun veteen?"

Landeskog Rantasen vireestä: Turun juomavedessä on jotain kummallista 3:13

NHL:n pistepörssiä johtavan Mikko Rantasen superketjun ruotsalaislenkki Gabriel Landeskog ei ole yllättynyt suomalaistähden liidosta. Colorado Avalanchen kapteeni Landeskog sanoo havainneensa heti Rantasen ensihetkinä seurassa, että tällä on ainekset korkealle.

– Päivästä yksi lähtien on pystynyt näkemään, miten hyvä hän pystyy olemaan. Muistan, että kun katsoin häntä, ajattelin, että hän voi olla todellinen peto, jos hän haluaa, Landeskog sanoi MTV Sportille.

Rantanen, 22, on pelannut Coloradon NHL-organisaatiossa kaudesta 2015–2016 lähtien. Ensimmäisellä kaudellaan vain yhdeksän peliä, mutta sen jälkeen 2016–2017 jo 75 peliä ja viime kaudella 81 runkosarjaottelua. 

Viime kaudella Rantanen nakutti runkosarjassa jo upeat tehot 29+55=84, ja tahti on sen jälkeen vain kiihtynyt. Tämän kauden 27 ensimmäiseen peliin Rantanen on ruuvannut tehotuloksen 11+34=45.

– Hän on jatkanut kasvamista ja kehittymistä. Hän on hyvin nöyrä ja tekee töitä, töitä ja töitä. En ole yllättynyt, että hän on saanut kaiken tämän menestyksen ja tunnustuksen. Hän ansaitsee sen, Landeskog ruoti.

Landeskog tarjoili velmuilevan vastauksen siihen, onko Coloradon vedessä jotain tai ruokitaanko Mikkoa erityisellä tavalla, että hän on pystynyt viemään pelaamisensa uudelle tasolle.

– Luulen, että sinun täytyy ehkä palata takaisin Turkuun ja selvittää, mitä he ovat panneet veteen siellä. Minulle ei ole kuitenkaan yllätys, että hän on suoriutunut näin hyvin, Landeskog virnisti.

Nousiaisista kotoisin oleva Rantanen edusti Suomessa Turun Palloseuraa ennen siirtymistään Pohjois-Amerikkaan. Rantanen on myös harjoitellut kesiä Turussa.

"Hän näyttää viihtyvän jäällä"

Landeskog on tällä kaudella iskenyt pinnat 16+14=30. Ketjun kanadalainen supertähti Nathan MacKinnon on puolestaan heti Rantasen perässä NHL:n pistepörssin kakkosena tehoin 19+24=43.

MacKinnon arvioi, että itsevarmuus on tärkein asia Rantasen kehittymisen taustalla.

– Hän näyttää viihtyvän jäällä, MacKinnon lisäsi.

Mihin superketjun loistokas yhteispeli perustuu? Katso Landeskogin koko haastattelu ylälaidan videolta ja MacKinnonin haastattelu alapuolelta.

Coloradon supertähti hehkuttaa Mikko Rantasta 1:53

Lue myös:

    Uusimmat