Mainos

NHL:n pistekärki Mikko Rantanen avaa syyt loistoonsa – "Se on iso juttu"

4:27

Mikko Rantanen nakutti viime NHL-kaudella Colorado Avalanchessa 81 runkosarjapelissään komeat 84 tehopistettä, mutta tällä sesongilla tahti on kiihtynyt entistä hurjemmaksi. 28 ottelusta on kasassa jo 46 pinnaa, mikä oikeuttaa NHL:n pistepörssin ykkössijaan.

Jos myös NHL:n syöttöpörssiä johtava Rantanen (11+35=46) pelaisi täyden 82 ottelun runkosarjan nykyisellä pistekeskiarvollaan 1,64 pinnaa per peli, kauden päätyttyä kasassa olisi 135 pojoa. 100 pisteen raja on paukkumassa, vaikka meno hyytyisikin.

Monilla on viime ajat pyörinyt huulillaan kysymys, mikä on mahdollistanut sen, että Rantanen, 22, on pystynyt viemään tehojaan ja peliään uudelle tasolle.

– Jos vertaan pelaamista viime vuoteen, luulen, että minulla on enemmän malttia kiekon kanssa. Sitä yrittää aina löytää parhaan ratkaisun ja pysyy kiekossa paremmin. Olen varmaan myös vahvempi ja tasapaino on parantunut luistimilla, niin pystyn pysymään kiekossa paremmin ja sitä kautta löytämään parempia vaihtoehtoja. Se on iso juttu, Rantanen avasi viikonloppuna MTV Sportille.

Rantanen nosti samaan hengenvetoon esille ketjunsa. Suomalaishyökkääjä on jatkanut tällä kaudella viilettämistä kanadalaistähti Nathan MacKinnonin ja joukkueen kapteenin, ruotsalaisen Gabriel Landeskogin rinnalla. Ketju on loistava yhdistelmä fyysisyyttä, taito-ominaisuuksia, syöttösilmää ja maalinälkää.

MacKinnon (19+24=43) on NHL:n pistepörssissä heti Rantasen kannoilla toisena kolme pinnaa perässä. Landeskogillakin on kelpo 16+15=31 pisteen potti kasassa.

– Yksin kukaan ei voi tehdä mitään, vaan aina tarvitsee joukkue- ja ketjukaverit. Se on iso apu, Rantanen korosti.

Rantasen näkemyksen mukaan ketjun loistavan kemian takana on ennen kaikkea pitkä yhdessäpysyminen.

– 150 peliä kohta pelattu yhdessä. Varmaan sitä kautta se tulee. Meillä on kolme vähän erilaista pelaajaa ja kaikilla on vähän erilaiset vahvuudet. Luulen, että se tuo erilaisuutta ketjuun ja sitä kautta kemiaa.

Kemiaa kolmikolla on myös kaukalon ulkopuolella.

– Minun mielestäni se on tosi tärkeää; jos haluaa, että ketju toimii, pitää myös kaukalon ulkopuolella tykätä toisesta. On vaikea saada homma toimimaan, jos vihaa toista kaukalon ulkopuolella – yleensä sitten ei kentälläkään toimi se homma. On siinä mielessä hyvä, että me tulemme kaikki toimeen ja tykkäämme toisistamme, Rantanen sanoi.

Miltä valinta NHL:n lokakuun pelaajaksi Rantasesta tuntui? Mitä pistepörssin kärjessä oleminen merkitsee, ja miten tervettä hänen kilpailunsa MacKinnonin kanssa on? Kuuntele koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja