Superautotko vain nuorille ja notkeille? Norjalainen Henry, 78, polkaistuaan McLareninsa lapun lattiaan: "Aivan v*tun hullua"

Ford GT on Auto 2018 -näyttelyn helmi 1:23
Miljoonan euron Ford GT oli Auto 2018 -näyttelyn helmi.

Tämä norjalainen ikämies on mainio osoitus siitä, että urheiluautot eivät ole pelkästään nuorten harrastus.

Norjalainen Henry Harrfeldt on entinen kilpa-autoilija, joka ei ole hylännyt nopeita kulkupelejä eläkkeelläkään. Vaikka jäykistyneet sormet vaikuttavatkin jo toiseen rakkaaseen harrastukseen – pianonsoittoon – pärjää Harrfeldt ratissa kuitenkin mainiosti.

78-vuotias herrasmies ulkoiluttaa säännöllisesti McLaren 720S Spider -superautoaan, mutta hänen tallistaan löytyy myös sellaisia upeuksia kuin Ford GT40 ja AC Cobra.

Ford-mieheksi tunnustautuva Harrfeldt päätyi kuitenkin McLareniin, sillä hän piti uuden Ford GT:n yli 11 miljoonan Norjan kruunun eli runsaan miljoonan euron hintalappua turhan kovana.

Katulaillinen rataohjus

Harrfeldtin McLarenin mittariin on kertynyt jo noin 4 000 kilometriä, eli autoa ei todellakaan ole jätetty vain talliin keräämään arvoa.

Ja miksipä olisikaan. Harrfeldtin mukaan tämän satojen tuhansien eurojen arvoisen superauton paras puoli on nimittäin sen nopeus. Yli 700 hevosvoimaa tarjoileva 720S kiihtyykin nollasta sataan parhaimmillaan alle kolmessa sekunnissa ja yltää noin 340 kilometrin tuntinopeuteen.

Jutun perästä löytyvällä videolla Harrfeldt esittelee autonsa suorituskykyä vieressä istuvalle kuvaajalle polkaisemalla kaasun pohjaan:

– Aivan v*tun hullua, hän naurahtaa viitaten auton kiihtyvyyteen.

Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat