Superagentilta paljastus Erling Braut Haalandin tilanteesta – vertaa F1-supertähteen Lewis Hamiltoniin

5:41
Video: Erling Braut Haaland johdatti Dortmundin vierasvoittoon Sevillasta

Saksalaista Borussia Dortmundia edustava Erling Braut Haaland, 20, on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi jalkapallomaailman puhuttelevammaksi pelaajaksi. Norjalaista pidetään tulevaisuuden isona supertähtenä. Haalandin agentti Mino Raiola paljastaa, että vain muutamilla seuroilla on varaa hyökkääjätähteen.

Mestarien liigan ottelut C Moressa

Keskiviikko 24.2.

Jalkapallostudio 21.00 C More Sport 1

Mönchengladbach - Manchester City 21.55 Sub / C More Sport 1

Atalanta - Real Madrid 21.45  C More Sport 2

Keskiviikon Mönchengladbach–Manchester City -ottelu on katsottavissa Subilta kello 21.55 alkaen.

Haaland siirtyi tammikuussa 2019 norjalaisesta Moldesta itävaltalaiseen RB Salzburgiin, jossa hän antoi jo ensimmäiset näytteet tulevasta. Haaland paukutti ensimmäisellä Mestarien liiga -kaudellaan kahdeksaan otteluun peräti kymmenen maalia.

Haaland vaihtoi tammikuussa 2020 Salzburgista Dortmundiin vaivaisella 20 miljoonan euron siirtohinnalla.

Nyt Haalandin hintalappu on toista luokkaa. Jalkapallon siirtohintoja päivittelevän Transfermarkt-sivuston mukaan Haalandin markkina-arvo olisi 110 miljoonaa euroa.

Valtavasta hintalapusta huolimatta Haalandia on yhdistetty useisiin eri seuroihin. Tapetilla ovat olleet muun muassa Real Madrid ja Manchester United.

– On selvää, että kaikki ovat kiinnostuneita hänestä, koska hän on tulevaisuuden potentiaalinen supertähti. On poikkeuksellista, mitä hän on saanut aikaan jo noin nuorella iällä, Haalandin asioidenhoitaja, jalkapallomaailman "superagentti" Mino Raiola sanoo BBC:lle.

Raiola näkee, että Haaland nousee isosti parrasvaloihin varsinkin siinä vaiheessa, kun Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi alkavat siirtyä syrjemmälle.

– Maksimissaan kymmenellä seuralla on varaa häneen. Ja jos miettii, että mihin hän voisi mennä Dortmundin jälkeen, niin neljä noista seuroista on Englannissa, Raiola paljasti, viitaten Haalandin tulevaisuuteen.

Raiola haki myös vertauskuvan jalkapallon ulkopuolelta.

– En usko, että maailmalla on yhtään sellaista urheilujohtajaa, joka sanoisi, ettei hän ole kiinnostunut Haalandista. Olisi sama kuin sanoisi, että onko yhtään F1-tallia, joka ei olisi kiinnostunut Lewis Hamiltonista? Raiola kyseli.

Haaland on paukuttanut tällä kaudella 17 Bundesliiga-ottelussa 17 maalia. Mestarien liigassa tahti on ollut vieläkin kovempi. Viidessä ottelussa Haaland on heiluttanut maaliverkkoja kahdeksan kertaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja