Villi huhu Erling Haalandista – sensaatiokärjen sopimuksessa erikoisehto, hyötyjänä toinen jättiseura

3:00
Tämä Erling Haalandin maali mykisti kaikki – norjalaiselta akrobaattinen suoritus Mestarien liigassa syyskuussa.

Jalkapallomaailman tämän hetken kuumin pelaaja on Englannin Valioliigan Manchester Cityn norjalaishyökkääjä Erling Haaland. Nuori kärkimies siirtyi Cityyn kesällä saksalaisseura Dortmundista. Hän on myrskynnyt uudessa sarjassa ja seurassa huikeasti: 14 maalia kahdeksassa liigapelissä (mukaan lukien kolme hattutemppua) ja kolme osumaa kahdessa Mestarien liigan pelissä.

Pääkuvan video: Tämä Erling Haalandin maali mykisti kaikki – norjalaiselta akrobaattinen suoritus Mestarien liigassa syyskuussa. 

Ihmekös siis, että Euroopan muut suurseurat seuraavat kieli pitkällä Haalandin, 22, edesottamuksia. Hänen sopimuksensa Cityn kanssa ulottuu kesään 2027, mutta espanjalaislehti Marca kertoi, kuinka espanjalaisjätti Real Madrid olisi kenties saamassa Haalandin jo vuonna 2024.

Entinen Real-pelaaja ja seurajohtamista Malagassa peliuransa jälkeen kokeillut Fernando Sanz väittää, että Haalandilla on City-sopimuksessaan erikoisehto, joka toisi miehen Real Madridiin.

– Tietojeni mukaan Haalandilla on erityinen ulosostopykälä toisen City-vuotensa jälkeen, ja erikoista siinä on se, että siitä hyötyisi mikäpä muu kuin Real Madrid, Sanz selosti El Chiringuito -ohjelmassa Marcan mukaan.

Ehto siis sallisi Haalandin lähteä kahden vuoden jälkeen, ja ykkösvaihtoehtona uudeksi seuraksi olisi silloin Real, joka varmasti maksaisi Haalandille mitä vain, Espanjassa järkeillään.

Haalandin aiemmissa seurasiirroissa on ollut samanlaisia pykäliä. Hän siirtyi itävaltalaisesta Salzburgista Dortmundiin 20 miljoonalla eurolla vuonna 2019 ja Dortmundista Cityyn viime kesänä 70 miljoonalla.

Erling Haalandin isä Alfie Haaland kertoi pojastaan tehdyssä dokumentissa, kuinka Erling haluaa todistaa kykynsä useissa sarjoissa.

– Niinpä hän pysyisi maksimissaan 3–4 vuotta (samassa sarjassa). Esimerkiksi kaksi ja puoli vuotta Saksassa, kaksi ja puoli vuotta Englannissa ja sitten vaikkapa Espanjaan, Italiaan tai Ranskaan, isä-Haaland totesi Marcan mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja