Mainos

Suostuuko kukaan yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa? Halla-aho pitää irtisanoutumisia propagandana – "Mielestäni on aika lapsellista..."

2:02

Perussuomalaiset lähtee vaaleja edeltävään syksyyn 8,7 prosentin kannatuksella. Yksi suurista keskustelunaiheista on kuitenkin se, suostuvatko muut puolueet hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa ensinkään.

Video: Perussuomalaiset on syyskuun aikana valmistellut periaateohjelmia esimerkiksi talous- ja koulutuspolitiikasta.

Iltalehden puheenjohtajatentissä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi hallitusyhteistyön perussuomalaisten kanssa näyttävän ”tällä hetkellä aika mahdottomalta”.

Vasemmistoliiton Li Anderssonin mukaan asiaa oli turha edes kysyä, ja myös päähallituspuolueiden keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajat Juha Sipilä ja Petteri Orpo olivat penseitä, vaikka ajatusta ei täysin tyrmättykään.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi ennen tenttiä MTV Uutisille pitävänsä yhteistyön kieltäviä puheenvuoroja propagandana.

– Se, että vaalien alla irtisanoudutaan yhteistyöstä, on lähinnä vaalipropagandaa, joka on suunnattu meidän potentiaalisille äänestäjillämme, Halla-aho tylytti.

Halla-ahon mukaan lausunnoilla yritetään kehottaa kansaa olemaan äänestämättä perussuomalaisia.

Puoluejohtajien tentin perusteella myös juuri Halla-ahon henkilökohtainen arvomaailma häiritsee puoluejohtajia.

– Mielestäni on aika lapsellista tehdä politiikasta henkilökysymyksiä, Halla-aho kommentoi MTV Uutisille.

Terho kimpaantui kyselystä

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho vimmastui tentissä omalla vuorollaan, kun kultakin puheenjohtajalta kysyttiin, voisiko hänen puolueensa tehdä perussuomalaisten kanssa yhteistyötä.

– Halla-aho ei ole piinapenkissä, hän on paratiisissa, Terho sanoi ja kritisoi lähetysajan käyttämistä kysymyksen puimiseen.

– Tämä maa ei pyöri perussuomalaisten ympärillä, Terho jatkoi.

Halla-ahon väite tuohdutti

Halla-aho puolestaan totesi myöhemmin tentin aikana Suomen olevan jo kaksipuoluejärjestelmässä – perussuomalaiset vastaan muut.

Väite kirvoitti heti tuohtuneita välihuutoja muilta puoluejohtajilta, etenkin SDP:n Antti Rinteeltä.

– Aika paksua! Rinne kommentoi kovaan ääneen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.