Suosittua räppäriä syytetään neljästä tapon yrityksestä

Nuorten katujengit: Milloin vanhempien herätyskellojen tulisi soida? 0:50
Nuorten katujengit: Milloin vanhempien herätyskellojen tulisi soida?

Katujengeihin yhdistetty räppäri Kerza on sosiaalisessa mediassa kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa alkaa tänään oikeudenkäynti Espoon Karakalliossa maaliskuussa tapahtuneesta ampumisesta.

Kahta parikymppistä miestä syytetään neljästä tapon yrityksestä. Heidän epäillään ampuneen taloyhtiön parkkihallissa neljää ihmistä kohti. Kahteen mieheen osui, ja he saivat sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

Toinen ampumisesta syytetyistä on katujengeihin yhdistetty räppäri Kerza. Kerza, oikealta nimeltään Kerim Muslah, 21, vangittiin kesäkuun lopulla. Hän on sosiaalisessa mediassa kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Poliisi on kertonut tapahtumien käynnistyneen, kun kaksi seuruetta kohtasi parkkihallissa.

Neljän miehen porukka oli poliisin mukaan hallissa aikeenaan vahingoittaa siellä ollutta autoa. Poliisi on tutkinut auton vahingoittamista törkeänä vahingontekona. Sen taustalla ovat poliisin mukaan yhden miehistä ja auton omistajan väliset henkilökohtaiset suhteet.

Auto törmäsi tolppaan

Nelikon vielä ollessa parkkihallissa paikalle ajoi poliisin mukaan sattumalta viiden hengen seurue, johon syytetyt kuuluivat. Yksi heistä nousi autosta ja lähestyi parkkihallissa ollutta nelikkoa.

Syyttäjän asiassa tekemän syyttämättäjättämispäätöksen mukaan seurueiden välillä oli sananvaihtoa, minkä jälkeen tilanne kärjistyi. Poliisin mukaan nelikko oli lähestynyt syytettyjen seuruetta auton vahingoittamiseen tarkoitetut astalot mukanaan.

Tämän jälkeen syytettyjen seurueesta avattiin tuli, poliisi kertoi. Seurue yritti lähteä hallista, mutta heidän autonsa törmäsi lyhtypylvääseen ja jäi lumihankeen kiinni. Sitten kaksi heistä ampui poliisin mukaan nelikkoa kohti. Poliisin mukaan miehet ampuivat useita laukauksia ja osuivat niistä kahdella kahteen eri mieheen.

Kahden kaliiberin hylsyjä

Poliisi epäili tutkinnan aikana ampumisesta myös kolmatta miestä. Kolmannen miehen epäiltiin joko ampuneen toista seuruetta tai yllyttäneen kahta muuta ampumiseen. Syyttäjä kuitenkin jätti syytteen nostamatta, sillä miehen syyllisyydestä ei löytynyt näyttöä.

Syyttäjän päätöksen mukaan epäillyt eivät juuri puhuneet tapahtumista poliisille. Syytteettä jäänyt mies tai Muslah eivät päätöksen mukaan kommentoineet asiaa. Toinen syytteen saanut, 20-vuotias mies, kertoi toisen seurueen käyttäytyneen uhkaavasti. Hän sanoi ampuneensa yhden varoituslaukauksen maahan ja toisen jonkun seurueessa olleen jalkoihin.

Syyttäjän päätöksestä selviää, että paikalta löytyi kahden eri kaliiberin hylsyjä. Yksi paikalla olleista kertoi, että Muslahilla oli ollut pistooli mukana, mutta hän ei nähnyt tämän käyttävän sitä.

Tuomio puukotuksesta

Viranomaiset pitävät Muslahia espoolaisen L-city-katujengin jäsenenä. Hänet tuomittiin toissa vuonna puukotuksesta, joka osaltaan johti väkivallan kärjistymiseen L-cityn ja helsinkiläisen 47-katujengin välillä.

Kerza on julkaissut tänä ja viime vuonna yhteensä kaksi albumia. Jälkimmäinen albumi Uhka julkaistiin elokuussa hänen ollessaan tutkintavankeudessa.

Nuorten katujengit: Onko Suomi Ruotsin tiellä? 2:41
uorten katujengit: Onko Suomi Ruotsin tiellä?

Lue myös:

    Uusimmat