Mainos

Suosittu kuusiäänestys on taas täällä: Missä on Suomen kaunein torikuusi?

0:42

Torille kannettava, valtava valoin koristeltu joulukuusi aloittaa virallisesti joulun odotuksen monessa kaupungissa. Kuusien taustalta löytyy myös monenmoisia tarinoita; yleensä kuusen antaminen kaupungin käyttöön koetaan kunnia-asiana. 

MTV Uutiset kokosi suurien kaupunkien joulukuusista kuvat sivuilleen. Mikä mielestäsi on näistä kahdeksasta kaikkein kaunein? Äänestä alla!

Äänestää voi 23.12. saakka, ja voittaja julkistetaan MTV Uutisten sivuilla jouluaattona. 

1. Helsinki

Helsingin Senaatintorin kuusi painaa yli 3000 kiloa ja on 17 metriä pitkä. Se haettiin tänä vuonna Laajasalosta, Sanströmintieltä. Kuusi olisi kaadettu joka tapauksessa, koska tontille aletaan rakentamaan.

Helsingin kaupungin viestintäsuunnittelija Roy Koto kertoo, että kaupungin torikuuset saadaan lähes poikkeuksetta yksityistonteilta pääkaupunkiseudulta. 

Helsingin kuusessa on 1280 led-valoa. 

2. Jyväskylä

Jyväskylän tämänvuotinen joulukuusi on lajiltaan metsäkuusi, joka löytyi omakotitalon pihalta. Kuusi on 26 metriä pitkä ja iältään yli 60 vuotta. Painoa kuusella on yli 5000 kiloa. 

Kuusi on koristettu Suomi 100 – juhlakuusen nauhoilla ja tunnuksella. Siihen on ripustettu tänä vuonna myös uudet jouluvalot sekä elävää valoa läikehtivät joulupallot.

3. Kuopio

Kuopiossa torikuusiperinne on ollut jo 1950-luvulta asti. Tämän vuoden kuusi on hankittu Kettulanlahden kaupunginosasta. 

Kaupungilta kerrotaan, että torikuuseksi pyritään löytämään hyvänmuotoinen, latvuksesta karsiutumaton noin 20-metrinen kotimainen kuusi. 

Vuoden 2017 torikuusella on pituutta 21,5 metriä ja se painaa noin 2200 kiloa. 

4. Oulu

Oulun kaupungin joulukuuseen hankittiin tänä vuonna erilainen juhlavalaistus Suomi 100-, Lumi-valofestivaalin ja kaupungin joulunavauksen kunniaksi. 

Aiemmin kuusessa olleet sinisävyiset valot vaihdettiin lämminsävyisiksi, valkoisiksi led-valoiksi. Kuusessa on myös suuria, pyöreitä "tulipalloja". 

Kaupungilta kerrotaan, että kuusi on 12 metriä pitkä ja peräisin kaupungin omasta taimistosta, joka istutettiin Hiiroseen yli 30 vuotta sitten.  

5. Rovaniemi

Rovaniemellä kaupungin joulukuusi on Joulupukin Pajakylän keskusaukiolla Napapiirillä.  

– Tämä kuusi on varmaan yksi Suomen kansainvälisimmistä kuusista, sillä sen näkee ja siitä kuvia ottaa sadat tuhannet matkailijat talven aikana, kertoo Kaisa Heiskari Visit Rovaniemeltä. 

Kuusessa on koristeena maailman maiden liput sekä lamppunauhaa.

6. Tampere

Tampereen Keskustorilla on tänä vuonna 20-metrinen joulukuusi, joka on kaupungin viestintäpäällikkö Aila Rajamäen mukaan lähes muotovalio. 

Kuusi on kasvanut Kangasalan Vatialassa Mauri ja Tiina Penttilän talon kulmalla.  Kuusta on vuosien mittaan jopa hiukan leikattu.

Tampereen joulukuusi on kaupungin joulutorin kyljessä.

7. Turku

Turun Tuomiokirkon perinteinen joulukuusi tuli tänä vuonna Pöytyältä. Se painaa yli neljä tonnia ja on 22 metriä pitkä. 

Kaupungin mukaan kuusi on noin 65-vuotias vuosirenkaiden mukaan. Kuusessa on aina yhtä monta lamppua kuin mitä Tuomiokirkolla on ikää, eli tänä vuonna siellä tuikkii 717 valoa. 

– Se on Suomen kaunein kuusi tietenkin, iloitsee kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila

8. Vaasa 

Vaasan tämänvuotinen joulukuusi tulee Gerbystä. Vastaava puutarhuri Kaj-Erik Grandell kertoo, että kyseessä on kuusi, joka kaadettiin tieprojektihankkeen vuoksi Alskantintien varrelta. 

Mikä on Suomen kaunein torikuusi? Äänestä alla!


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja