Senaatintorin perinteinen joulukuusi tuotiin tänä vuonna Mellunkylästä: "Omistamme kuusen äidin muistolle" – katso videolta, miten 20-metrisen kuusen pystytys tapahtui

2:11
Katso videolta, miten pystytysoperaatio tapahtui!

Helsingin virallinen joulukuusi saapui tänään Senaatintorille Itä-Helsingistä. MTV Uutiset seurasi 20-metrisen kuusen pystytystä paikoilleen.

Staran työnjohtajan Ilkka Kekon mukaan kuusi on sopusuhtainen. Isompi olisi hankala kuljettaa, mutta pienempi ei olisi tarpeeksi näyttävä keskellä Senaatintoria.

– Saimme noin 50 kuusikandidaattia, mikä on tavanomaista enemmän. Niiden joukossa oli muutamia kriteerit täyttäviä joulupuita. Mellunkylän kuusi on paitsi komea, niin myös kaadon ja kuljetuksen kannalta sopiva, Kekko kertoo kaupungin tiedotteessa.

Kuusi on peräisin Mellunkylästä

Kuusen on lahjoittanut Ritva Remes sisaruksineen kaikkien helsinkiläisten ja siellä vierailevien iloksi.

Kuusi on kasvanut Remeksen lapsuudenkodin pihassa. Hänen äitinsä asui mellunkyläläisessä talossa 90-vuotiaaksi, eikä halunnut kaataa kuusta elinaikanaan. Hän kuitenkin menehtyi kolme vuotta sitten, joten nyt on sopiva aika lahjoittaa puu kaikkien kaupunkilaisten ihailtavaksi.

– Omistamme kuusen äidin muistolle. Hän katselee varmasti pilven reunalta, kun kuusi on kunniapaikalla ja siihen sytytetään kynttilät. Paikka tuomiokirkon edustalla on upea, Remes kertoo.

Näin suuren kuusen pystyttäminen ei ole ihan helppo urakka, ja sitä varten tarvitaankin useiden työntekijöiden panosta. Seurasimme, miten kuusen pystytys tänä vuonna onnistui – voit katsoa sen artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja