Mainos

MTV:n joulukuusiäänestyksen ylivoimaisesti voittaneessa kaupungissa riemuitaan: "Täältä saa kaiken, mitä jouluun voi tarvita"

0:42

MTV:n suositun kuusiäänestyksen voittajaksi selvisi tänä vuonna Oulun kuusi, joka sai ääniä huimat 6353 kappaletta. Toiseksi selvisi Kuopio ja kolmanneksi Turku, jotka molemmat saivat yli 3000 ääntä äänestyksessä.

Äänestyksessä annettiin kaikkiaan lähes 20000 ääntä. Oulun kuusi sai äänistä 32,2 prosenttia, eli lähes kolmasosan.

Helsinki 569 ääntä

Jyväskylä 1610 ääntä

Kuopio 3797 ääntä

Oulu 6353 ääntä

Rovaniemi 1963 ääntä

Tampere 1719 ääntä

Turku 3473 ääntä

Vaasa 208 ääntä

Kuusiäänestyksen voittajakuusi on Oulun kaupungintalon eteen pystytetty, 12 metriä korkea joulukuusi, jonka kerrotaan olevan peräisin kaupungin omasta metsästä. Kuusiäänestyksen tulos otettiin ilolla vastaan Oulussa.

– Mahtavaa kuulla, todella hienoa! Kaupungin viestintäjohtaja Sanna Keskinen kommentoi MTV:lle.

Keskinen kertoo, että valkoisella valonauhalla ja lämpimillä ”tulipalloilla” koristeltu joulukuusi on ollut kaupungin työntekijöiden keskuudessa erittäin pidetty. Kaupungintalon edessä se ilahduttaa työntekijöitään joka päivä.

– Kaupungintalon vieressä on arvokkaita ja vanhoja rakennuksia, joten kuusi on keskustassa paraatipaikalla. Jos Oulussa kaupunkilaisena tai matkailijana liikkuu nyt joulun aikaan, se kyllä osuu silmiin ja kuusesta saa kauniita kuvia.

Juhlava kuusi Suomi 100 -hengessä

Oulun kaupungin kuusesta haluttiin tänä vuonna vähän erilainen juuri juhlavuoden hengessä.

– Meillä oli noin kuukausi sitten erittäin näyttävä valofestivaali, jolloin itse kaupungintalokin loisti piparkakun lailla väreissä, joten kuusesta haluttiin juhlava, Keskinen kommentoi.

Hän mainitsee, että kuusi on oululaisille tärkeä valon lähde joulun aikaan. Pohjoisessa sijaitsevassa kaupungissa on tähän aikaan vuodessa päivänvaloa vain muutamia tunteja.

– Keinovalo on ainoa temppu, jolla kaupunkilaisia voidaan ilahduttaa.

Keskisen mukaan kuusi on ollut myös kaupunkilaisten keskuudessa kiitelty. Hän mainitsee, että paikallisten lisäksi myös aasialaiset turistit ovat ihastelleet kuusta joulun tienoilla.

– Oulussa on Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä, joten se varmasti osaltaan tuo ulkomaanmatkailijoita meille. Viime vuosina meille tulee enemmän matkailijoita ulkomailta, vaikka turismi ei meillä olekaan samanlaista kuin Lapissa. Oulussa on enemmän koulutusmatkailua.

”Oulusta saa kaiken, mitä jouluun tarvitsee”

Kaupungissa tiernapoikakulttuuri elää vahvana ja suurimmaksi osaksi kaupunki on saanut nauttia valkeista jouluista, vaikka muutamina vuosina lumentuloa on jännitetty.

– Pohjoisesta sijainnista huolimatta Oulu on merenrantakaupunki, joten joudumme toisinaan jännittämään valkeaa joulua. Tänä vuonna meillä on onneksi postikorttimaisemat.

Kaupungin viestintäjohtaja vielä mainitsee, että hänestä Oulu on oivallinen joulukaupunki.

– Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki ja paikka, joka vetää vierailijoita joulun aikaan myös lähikunnista. Täältä saa kaiken, mitä jouluun voi tarvita. Kauemmas ei tarvitse lähteä.

Keskisen mukaan Oulun kaupungintalon edustalla sijaitsevaa joulukuusta voi ihailla vielä loppiaiseen saakka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.