Mainos

Martti Ahtisaari sai tietää salaisesta syntymäpäivälahjastaan – yli puoli miljoonaa rauhantyöhön

15:36

Presidentti Martti Ahtisaari saa arvoisensa syntymäpäivälahjan: yli 630 000 euroa rauhantyöhön.

Lahjan taustalla on konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativen (CMI) toteuttama varainhankintakampanja rauhan puolesta.

Älä kerro Martille -kampanja kokosi yhteensä 631 877 euroa. Tästä summasta kolmasosa on tullut yksityislahjoittajilta.

Lahja paljastetaan presidentti Martti Ahtisaarelle Helsingin Kalastajatorpalla klo 19.45. Tilaisuus on samalla Ahtisaaren 80-vuotissyntymäpäiväjuhla.

Kahdessa kuukaudessa yli puoli miljoonaa

Älä kerro Martille -kampanja polkaistiin käyntiin huhtikuun puolivälissä. Kampanjan alkuperäisenä tavoitteena oli kerätä rahaa vähintään 200 000 euroa, joka olisi mahdollistanut viisi rauhanneuvottelukierrosta CMI:lle. Lopullisella summalla eli 631 877 eurolla järjestö pystyy toteuttamaan 14 neuvottelukierrosta.

CMI:n toteuttama rauhanvälittämiseen tähtäävä kierros maksaa keskimäärin 40 000 euroa, kun yhden päivän asemenot ovat päivässä arviolta neljä miljardia euroa.

Kaksi kolmasosaa lahjoituksista on tullut yrityksiltä ja säätiöiltä. Kampanjan suurlahjoittajia ovat muun muassa suomalaisyritykset Nokia, Supercell, Finnair ja Wärtsilä sekä säätiöt kuten Ehrnroothien säätiöt, August Ludvig Hartwallin säätiö ja Eva Ahlströmin säätiö. Yksityisiä lahjoittajia on ollut lähes 9 500.

”Ahtisaaren elämäntyö tärkeä”

– Kampanja on osoittanut, että presidentti Ahtisaaren elämäntyö ja perintö ovat tärkeitä suomalaisille. On hienoa, että rauha yhdistää meitä, sanoo CMI:n viestintäjohtaja Elina Lehtinen.

CMI:n mukaan lahja on presidentille aidosti yllätys ,sillä keräys on onnistuttu pitämään salassa päivänsankarilta. Siitä on puhuttu vain sellaisissa paikoissa ja kanavissa, joissa presidentti Ahtisaari ei siihen törmää. Päivänsankari ei muun muassa juurikaan käytä internetiä.

Sosiaalisessa mediassa kampanjasta ja sen hashtagista #äläkerromartille on kuitenkin tullut ilmiö. Myös presidentin lähipiiri on tehnyt kaikkensa, jotta salaisuus säilyy.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja