Mainos

Älä kerro Martille -keräyskampanja ylitti odotukset – yllätys paljastuu Ahtisaarelle tänään

6:40

Kevään aikana on kerätty rahaa rauhanvälitykseen salassa presidentti Martti Ahtisaarelta, joka toimii konfliktinratkaisujärjestö CMI:n johdossa.

CMI:n kampanjassa on tiedotettu lähinnä sosiaalisen median ja netin kautta, koska Ahtisaari ei seuraa näitä viestintäkanavia.

Keräys rauhanvälitystä varten kestää tähän päivään asti. Presidentti Martti Ahtisaari täyttää 80 vuotta 23.kesäkuuta, jonka kunniaksi keräys Älä kerro Martille on järjestetty.

Aamun Huomenta Suomessa CMI:n tiedottaja Antti Ämmälä kertoo, että salaisuus on pysynyt salaisuutena tähän päivään asti. Lahja annetaan presidentille tänään illalla juhlien yhteydessä. Erikseen tänään on huolehdittu siitä, että Ahtisaari ei katso MTV3:n Huomenta Suomea.

– Se riski oli, että hän olisi katsonut tätä, joten sovimme Eeva Ahtisaaren kanssa, että hän laittaa kaukosäätimen piiloon. Asia on siis hoidossa, Ämmälä hymyilee.

Ahtisaaren perustaman CMI:n tarkoituksena on ehkäistä konflikteja maailman vaikeimmilla konfliktialueilla.

– Käytännössä CMI:n työ on sitä, että tuodaan konfliktin osapuolia neuvottelupöydän ääreen luottamuksellisessa tilanteessa, kulissien takana ja epävirallisella tavalla. Tavoitteena on saada aikaan yhteyksiä ja luottamusta osapuolten välille.

Älä kerro Martille -kampanja on ollut Ämmälän mukaan huikea menestys.

– Siitä pitää kiittää kaikkia suomalaisia. Me olemme tähän mennessä keränneet lähes 600 000 euroa rauhantyöhön.  Tavoitteet täyttyivät itseasiassa jo huhtikuussa kampanjan alkaessa, koska tavoite oli alun perin 200 000 euroa.

CMI:n arvion mukaan yksi rauhanneuvottelukierros maksaa noin 40 000 euroa.

Juttua korjattu klo 8:32: Martti Ahtisaari täytttää 80 vuotta 23.6.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja