Mainos

Suonenjoen kuolonkolarin tutkinta jatkuu – kaksi kuoli rajussa turmassa

Itä-Suomen poliisi jatkaa Suonenjoella lauantaina tapahtuneen liikenneonnettomuuden selvittämistä.

Onnettomuudessa kuoli kaksi henkilöä, joista toinen 4-vuotias poika. Toinen kuollut oli 1973 syntynyt kuopiolainen mies. Lisäksi onnettomuudessa loukkaantui viisi henkilöä.

– Tässä vaiheessa on selvillä, että alkoholilla ei ollut osuutta kolariin. Ei myöskään ole syitä epäillä, että teko olisi tahallinen, kertoo rikosylikonstaapeli Jukka Kotilainen Kuopion poliisista.

Onnettomuus tapahtui suoralla ja kuivalla tieosuudella, kun Suonenjoen suunnasta tullut auto ajautui vastaantulijoiden kaistalle. Alueella oli sadan kilometrin nopeusrajoitus.

– Kolarihetken tapahtumat ovat selvillä ja selvitämme sitä edeltäviä tapahtumia. Onnettomuuden taustalla on inhimillinen tekijä, nyt selvitetään oliko taustalla terveydellinen vai muu syy, Kotilainen kertoo.

Pelastushelikopteri elvytti tuloksetta

Turma-autoa kuljetti noin 70 -vuotias Kuopion seudulta oleva mies. Auton kyydissä takapenkillä oli kaksi Jyväskylän seudulta kotoisin olevaa sukulaislasta. Lapsista vuonna 2011 syntynyt poika menehtyi kolaripaikalle.

Pelastushelikopterin henkilöstä antoi pojalle puolisen tuntia ensiapua, mutta hänen pelastamisekseen ei ollut enää mitään tehtävissä. Toinen autossa ollut lapsi on edelleen sairaalahoidossa.

Auto törmäsi kuopion suunnasta tulleeseen autoon, jossa neljä Kuopion seudulta kotoisin olevaa henkilöä.

Autoa kuljettanut mies kuoli välittömästi kolarissa. Auton etupenkillä ollut matkustajana ollut mies ja takapenkillä olleet matkustajat, nainen ja lapsi, ovat edelleen sairaalahoidossa.

Viisi henkilöä yhä sairaalassa – kaksi lapsia

Onnettomuuden vuoksi sairaalassa on yhä viisi henkilöä, joista kaksi lapsia. Yksi aikuisista on yhä tehohoidon osastolla, mutta loukkaantuneilla ei poliisin tietojen mukaan ole kuitenkaan hengenvaaraa.

Onnettomuuteen osallisia kuulustellaan lähipäivinä, sillä kaikkia osallisia ei ole pystytty virallisesti puhuttamaan luokkaantuineiden terveydentilan vuoksi.

Poliisi on kuulustellut myös tapahtumapaikalla olleita todistajia, joiden havainnoista on ollut apua tutkinnassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.