Kiteen kuolonkolari: Yhden loukkaantuneen tila edelleen vakava

Järkyttävä näky: Kolme ihmistä kuoli rajussa kolarissa Kiteellä 0:51
Video näyttää turmapaikan onnettomuuden jälkeen.

Kiteen kuolonkolarissa loukkaantuneista yhden tila on edelleen vakava, kertoo poliisi. Loukkaantunut on poliisin mukaan hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Onnettomuudessa kaksi lievemmin loukkaantunutta eivät ole enää välittömän sairaalahoidon tarpeessa.

Kolme ihmistä kuoli ja kolme loukkaantui, kun henkilöauto ja pikkubussi törmäsivät Kiteellä Pohjois-Karjalassa sunnuntain vastaisena yönä. Poliisi kertoi sunnuntaina, että henkilöauton kuljettajan epäillään ajaneen huomattavaa ylinopeutta ja olleen kovassa humalassa.

Maanantaina poliisi kertoi jatkavansa turman selvittämistä. Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Taija Kostamon mukaan poliisi jatkaa muun muassa asiaan liittyvien ihmisten kuulemisia ja teknistä tutkintaa. Onnettomuudessa henkensä menettäneiden kuolinsyy myös tutkitaan.

– Uhreille ja heidän omaisilleen on tarjottu kriisiapua, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Näin onnettomuus eteni

Onnettomuus tapahtui sunnuntain vastaisena yönä Kuutostiellä noin kuusi kilometriä Kiteen Tolosenmäestä Joensuuhun päin. Henkilöauto oli ollut matkalla Joensuun suunnasta Kiteelle päin ja pienoisbussi vastakkaiseen suuntaan.

Poliisin mukaan henkilöauto suistui vastaantulijoiden kaistalle ja autot törmäsivät etuosistaan toisiinsa. Törmäys oli erittäin raju: molemmat autot pyörivät katon kautta ympäri ja päätyivät lopulta tien vastakkaisille puolille.

Onnettomuuspaikka on suoralla tiellä. Tie oli kolarin tapahtuessa paljas ja kuiva. Paikalla on 80 kilometrin nopeusrajoitus.

Poliisin mukaan kaikki kolme turmassa henkensä menettänyttä kuolivat turmapaikalla. Törmäyksessä kuolivat pienoisbussissa matkustajina olleet 42-vuotias joensuulainen mies ja 32-vuotias tamperelainen nainen. Lisäksi onnettomuudessa kuoli 21-vuotias joensuulainen mies, joka ajoi pienoisbussiin törmännyttä henkilöautoa.

Lue myös:

    Uusimmat