Poliisilta uutta tietoa Savonlinnan kuolonkolarista: Auton takarenkaat erittäin kuluneet, kolme neljästä oli lentänyt autosta ulos

Tältä näyttää Savonlinnan onnettomuuspaikalla – aurinkolasit ja auton osat muistuttavat onnettomuudesta 0:55
Tältä onnettomuuspaikalla näytti turmapäivänä.

Lauantaina tapahtuneesta Savonlinnan kuolonkolarista on uutta tietoa. 

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina. Onnettomuudessa menehtyi kolme henkilöä: kaksi miestä ja yksi nainen. Onnettomuudesta selvisi hengissä yksi mies, joka on tällä hetkellä sairaalassa vakavasti loukkaantuneena. 

Poliisin mukaan viikonlopun aikana suoritetuissa tutkimuksissa on selvinnyt, että seurue oli ajanut Savonlinnan ohitustietä lännen suunnasta.

Törmäys tuli poliisin tietoon, kun lähellä tapahtumapaikkaa olleet sivulliset ilmoittivat kovasta auton äänestä.

Törmäyksen seurauksena auto oli katkennut etuistuinten takaa. Autossa olleista kolme löytyi onnettomuuden jälkeen auton ulkopuolelta. Yksi matkustajista löytyi auton takapenkiltä ja hän oli turvavöissä. Hän oli törmäyksen jälkeen elossa, mutta menehtyi myöhemmin sairaalassa. 

Poliisi kertoo onnettomuuden yksityiskohdista tänään julkaisemassaan tiedotteessa.

Auton omistaja selvillä, kuskia selvitetään

Poliisi selvittää tällä hetkellä tutkimuksissaan muun muassa autossa olleiden turvavöiden käyttöä sekä sitä, kuka autossa olleista kuljetti autoa onnettomuushetkellä.

Autossa oli onnettomuushetkellä siis kolme miestä ja yksi nainen. 

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Harri Hauhia kertoo MTV Uutisille, että onnettomuudesta hengissä selvinnyt mies on tällä hetkellä sairaalassa, eikä poliisi ole vielä päässyt kuulemaan häntä.

Hauhia vahvistaa aiemmin julkisuudessa esillä olleen tiedon, jonka mukaan kyseinen mies on turma-auton omistaja. Poliisi kuitenkin selvittää yhä, kuka autoa ajoi onnettomuushetkellä. Tiedossa ei ole, kuka ratissa oli.

Iltalehti uutisoi aiemmin tänään, että onnettomuusauto on ollut käyttökiellossa ja katsastamaton.

Ilta-Sanomat puolestaan kertoi viikonloppuna, että onnettomuudessa surmansa saanut nainen sekä toinen kuolleista miehistä olivat pariskunta, joilta jäi pieni lapsi. Lapsi ei ollut mukana onnettomuudessa.

Poliisi ei kommentoi onnettomuuden uhrien perhe-elämää.

Tällaiset olivat olosuhteet

Poliisi kertaa tänään julkaistussa tiedotteessa myös onnettomuuden olosuhteita.

Tapahtumapaikan tutkinnassa ajoradan keskikiveyksestä on löytynyt ennen törmäyspaikkaa jälki, joka sopii auton vasemman eturenkaan jättämäksi, poliisi kertoo. Auton takarenkaat olivat erittäin kuluneet ja onnettomuushetkellä tieurissa oli vettä. 

Suoritettujen tutkimusten perusteella poliisi pitää mahdollisena, että auton vasen eturengas osui ajoradan keskikiveykseen ja auto lähti siitä hallitsemattomaan sivuluisuun märällä tiellä ja törmäsi oikea kylki edellä liikenteenjakajan opastinpylvääseen.

Auton renkaiden kunnolla, tielle kertyneellä vedellä ja käytetyllä tilannenopeudella on voinut olla vaikutusta tapahtumiin. Poliisi selvittää myös mahdollista päihteiden osuutta tapahtumiin. 

Tutkinnanjohtaja Hauhia kommentoi MTV:lle, että turma-auton tilannenopeus on ollut turman aikaan liian suuri olosuhteet huomioon ottaen. Tarkemmin nopeutta ei kuitenkaan tällä hetkellä tiedetä. Se on yksi seikoista, jota poliisi pyrkii tällä hetkellä selvittämään.

Juttua täydennetty tutkinnanjohtajan kommenteilla ja IL:n ja IS:n tiedoilla 1.8. kello 12.21. Tekstiä päivitetty kauttaaltaan. 

Juttua korjattu kello 14.11 poliisilta tulleen uuden tiedon perusteella: takapenkiltä löytynyt henkilö oli törmäyksen jälkeen elossa, mutta hän menehtyi myöhemmin sairaalassa. 

Lue myös:

    Uusimmat