Mainos

Kaksi Suonenjoen kolarin uhreista tehohoidossa – maitoauton kuljettajaa epäillään liikenneturvan vaarantamisesta

Kaksi Suonenjoen kolarissa loukkaantuneista on tehohoidossa, kertoo Kuopion yliopistollinen sairaala. Sairaalassa on hoidettavana kaikkiaan kahdeksan potilasta, ja he ovat pääosin 15–20-vuotiaita nuoria.

Kuopion yliopistollisen sairaalan vs. päivystyksen ylilääkäri Anne-Mari Kantasen mukaan sairaala ei kerro toistaiseksi tarkempia tietoja loukkaantuneiden vammoista. Uhrien sukupuolta ei myöskään vielä kerrota julkisuuteen.

Sairaala tiedotti viiden aikaan päivällä, että omaisille on tiedotettu potilaiden tilasta.

– Kaikki (loukkaantuneet) ovat hyvässä hoidossa ja saimme nopeasti kaikki tutkittua. Tämä oli siitä hyvä asia, että meillä oli tuolloin juuri vuoronvaihto, mutta kukaan henkilökunnasta ei lähtenyt pois ennen kuin katsottiin, että tilanne on hoidossa, Kantanen kertoi STT:lle neljän aikaan iltapäivällä.

Sairaala kertoo tiedottavansa potilaiden voinnista seuraavan kerran lauantaina aamupäivällä.

Ei aiheuttanut suuronnettomuushälytystä

Uhreista kuusi kuljetettiin aluksi Kuopion yliopistolliseen sairaalaan ja seitsemän Suonenjoen terveysasemalle. Kantanen kertoo, että kaksi ensin terveysasemalle kuljetetuista kuitenkin tuotiin jatkohoitoon sairaalaan. Yksi turman osallisista tarkastettiin poliisin mukaan paikan päällä eikä hän tarvinnut jatkohoitoa.

Onnettomuus ei aiheuttanut sairaalassa suuronnettomuushälytystä, vaan potilaat hoidettiin normaalin päivystystoiminnan mukaisesti.

Onnettomuus sattui, kun pikkubussi ja maitoauto törmäsivät Jalkalantien ja Kuopiontien risteyksessä yhden jälkeen iltapäivällä. Turmassa oli pelastuslaitoksen mukaan osallisena yhteensä 14 ihmistä, joista 13 loukkaantui.

Savon Sanomien mukaan turmassa ei olisi ollut osallisena paikallisia koululaisia. Lehden tietojen mukaan pikkubussi tuli Kuopiosta ja oli matkalla Suonenjoelle ja Rautalammille.

Maitoauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Poliisin mukaan turma sattui, kun kärkikolmion takaa tullut maitoauto törmäsi pikkubussin kylkeen. Kärkikolmiolla kerrotaan väistämisvelvollisuudesta.

Poliisin mukaan maitoautoa kuljettanutta, vuonna 1977 syntynyttä paikkakuntalaista miestä epäillään ainakin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Muut mahdolliset rikosnimikkeet selviävät tutkinnan edetessä. Alkoholilla ei ollut osuutta turmaan.

Pelastuslaitoksen mukaan maitoa kuljettaneesta säiliöautosta ei päässyt valumaan maitoa ympäristöön.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta selvittää turman syytä yhdessä poliisin kanssa. Suonenjoen terveysasemalla on ollut tavattavissa myös kriisiryhmä, poliisi kertoo.

Juttua muokattu 15.9. klo 18.54: STT:n tietojen mukaan kyseessä ei ollut koulubussi, vaan vakiovuoro, jonka kyydissä oli myös nuoria matkustajia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja