Mainos

Suomi tiukentaa rajavalvontaa Asem-kokouksen ajaksi

Sisärajatarkastukset alkavat huomenna ja kestävät pari seuraavaa viikkoa Euroopan ja Aasian maiden Asem-huippukokouksen takia.

Sisärajalla suoritettavat rajatarkastukset kohdennetaan viranomaisten yhdessä laatimien uhka-arvioiden ja riskiprofiilien sekä rikostiedustelun perusteella riskiryhmiin ja -henkilöihin. Kaikkiin maahan sisärajan kautta tuleviin henkilöihin ei siten ole tarkoitus kohdistaa rajatarkastusta.

Käytännössä rajatarkastustoimenpiteet kohdennetaan keskeisimmille rajanylityspaikoille, mutta niitä voidaan lisäksi suorittaa mm. Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisellä maarajalla. Tarkastusten palauttaminen ei edellytä matkustajilta tavallisesta tilanteesta poikkeavien matkustusasiakirjojen mukana pitämistä.

Huomenna alkavat sisärajatarkastukset päättyvät heti Asem-kokouksen jälkeen 12.syyskuuta.

EU:n alueella sisärajatarkastuksia on palautettu terrori-iskujen pelossa ja pyrittäessä varmistamaan yleinen järjestys ja turvallisuus suurien yleisötapahtumien, kuten jalkapallo-ottelujen yhteydessä. Sisärajatarkastukset on lähes poikkeuksetta palautettu myös Euroopan unionin huippukokousten yhteydessä.

Kaksipäiväinen Asem-kokous on suurin EU-puheenjohtajuuskauden lukuisista kokouksista. Sen ennakoidaan tuovan Helsinkiin kaikkiaan noin 3000-4000 osanottajaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.