Mainos

"Suomi tarvitsee työpaikkoja, ei veronkorotuksia"

- Suomeen on saatava noin 150 000 - 200 000 työpaikkaa yksityiselle sektorille seuraavan kymmenen vuoden aikana, jotta hyvinvointipalvelujemme rahoitus voidaan turvata. Näin toteaa Konecranes-yhtiön toimitusjohtaja ja Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Lundmark.

Taantuma veisteli Suomen työllisyyslukuja alas siten, että yksinomaan teknologiateollisuuden henkilöstö väheni vuoden 2008 jälkeen reilulla kymmenellä prosentilla. Käytännössä työpaikkoja menetettiin alalta 34 000.

- Olen myös pikkusen huolestunut siitä, että kaikki tuntuvat olevan sitä mieltä, että verotusastetta on nostettava. Jos me haluamme houkutella investointeja tähän maahan ja sitä kautta synnyttää työpaikkoja ja korkeaa osaamista edellyttäviä työpaikkoja, niin itse en usko, että tähän päästään verotusta nostamalla, jatkaa Lundmark.

- Oli kyse sitten yhteisöverosta tai pääomatuloverosta, niin mitä korkeammalle nämä verot ovat, sitä vähemmän houkutteleva Suomi on.

Lundmark muistuttaa, että se joka investoi, odottaa tuottoa investoinnilleen ja näin ollen tuoton verotus on yksi keskeisin kilpailutekijä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.