Suomi taisteli historiallisesti pudotuspeleihin! Futsalin EM-lohkovaiheelle huima päätös

Suomen futsalmaajoukkue on edennyt pudotuspeleihin miesten EM-kilpailuissa. Suomi löi viimeisessä alkulohko-ottelussaan Slovenian Amsterdamissa maalein 2–1.

B-lohkossa lähdettiin päätöskierrokselle tilanteessa, jossa kaikilla neljällä joukkueella oli mahdollisuudet jatkoon lohkon kahden parhaan joukossa. Kazakstanilla oli ennen päätöskierrosta neljä pistettä, Slovenia ja Italia olivat kahdessa pisteessä ja Suomi yhdessä pinnassa.

Ensimmäistä kertaa futsalin EM-lopputurnauksessa pelaava Suomi tarvitsi lohkovaiheen päätösottelustaan voiton elätelläkseen jatkounelmia, ja voitto tiukan taistelun jälkeen myös tuli.

Juhana Jyrkiäinen vei Suomen johtoon toisella jaksolla komealla ohjauksella. Iiro Vanha tykitti, ja Jyrkiäinen käänsi ohjauksellaan pallon maalin kulmalta rysään alavatsallaan. Maalivahti Jussi-Pekka Savolainen kasvatti johtoa avauksellaan omasta päästä, kun Slovenia haki tasoitusta lentävällä maalivahdilla.

Slovenia nousi kuitenkin vielä hönkimään niskaan, kun Nejc Hozjan iski kavennuksen vain reilut kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä. Slovenia sai vielä luotua vaaraa lentävällä maalivahdilla, mutta Suomi piti urhoollisesti pintansa.

Suomi tarvitsi jatkoon edetäkseen suotuisan tuloksen myös B-lohkon toisesta päätösottelusta. Sen Suomi sai, kun lohkokärki Kazakstan löi Italian maalein 4–1.

Neljä pistettä kerännyt Suomi eteni puolivälieriin B-lohkon kakkossijalla. Seitsemän pistettä koonnut Kazakstan voitti lohkon.

Futsalin EM-puolivälierät ovat ohjelmassa ensi viikon alussa maanantaina ja tiistaina. Suomi pelaa maanantaina A-lohkon voittajaa vastaan. A-lohko päättyy myöhemmin tänä iltana, mutta Suomen vastustajaksi on tällä haavaa tyrkyllä Portugali.