Suomi onnistunut vain kaksi kertaa viimeisen sadan vuoden aikana maalinteossa Italiaa vastaan: "Pitää olla äärimmäisen tehokas ja päättäväinen"

Markku Kanerva: Italian pitäminen nollilla iso haaste 3:38
Videolla Markku Kanervan haastattelu.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa Italian sunnuntaina EM-karsintojen kuudennessa ottelussa. Huuhkajat on mainiossa vedossa, sillä se on onnistunut pitämään nollan neljässä karsintapelissä putkeen. Suomi ei kuitenkaan historian aikana ole maaleilla herkutellut Italiaa vastaan. 

Suomi on tehnyt viimeisen sadan vuoden aikana 11 kilpailullisessa ottelussa kaksi maalia Italian verkkoon. Edellisestä kerrasta on kulunut aikaa 42 vuotta. Suomi on kertaalleen voittanut Italian. Voitto tuli vuoden 1912 Tukholman olympialaisissa 3-2 lukemin. 

Huuhkajien ja Italian ensimmäinen kohtaaminen näiden karsintojen avausottelussa päättyi tuolloin Italian 2-0 voittoon.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva summasi MTV Urheilulle ajatuksiaan tulevasta koitoksesta.

– Italian pitäminen nollilla on suuri haaste. Se on se lähtökohta. Maalin tekeminen Italian maajoukkuetta vastaaon yksi tavoite hyökkäyspelin kannalta. Maalipaikkoja tulemme kyllä saamaan. Saimme niitä vieraissakin. Niissä pitää olla vain äärimmäisen tehokas ja päättäväinen, Kanerva sanoo.

Jasse Tuominen oli yksi Suomen onnistujia Kreikkaa vastaan ja Kanerva on katsonut ilolla Bate Borisovia edustavan suomalaishyökkääjän otteita.

– Peli paranee koko ajan. Toivotaan, että tämä antoi myös vinkin Baten suuntaan, että minuutteja kannattaa antaa, Kanerva toteaa.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv on varmuudella sivussa Italia -ottelusta pelikiellon takia. Myös muita muutoksia voidaan Kanervan mukaan nähdä.

– Saattaa tulla, ilman muuta. Simon Skrabb ja Lassi Lappalainen olivat Kreikka-pelistä poissa. Heidän kuntoutumisensa on sujunut positiivisesti. Harjoituksissa katsotaan, ovatko he täydessä pelikunnossa. Mahdollisesti jompikumpi tai molemmat voi olla avauksessa, Kanerva kertoo.

Suomen ja Italian välinen EM-karsintaottelu käynnistyy sunnuntaina Tampereen Ratinan stadionilla kello 21.45.

Lue myös:

    Uusimmat