Suomi lähtee Glasgow'n EM-hallikisoihin 13 urheilijan voimin – mukana SE:tä sivunneet aiturinaiset ja korkeushyppylupaus

Suomi lähettää Glasgow'n yleisurheilun sisäratojen EM-kilpailuihin 13 urheilijan joukkueen. Mukana ovat muun muassa 60 metrin aitojen SE-tulosta sivunneet Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske.

Suomen Urheiluliitto SUL julkaisi valitut torstaina. Valituista viisi on Euroopan kuluvan kauden hallitilastojen kymmenen kärkeen. 

Kärkikaartiin kuuluvat 60 metrin aitajuoksun SE-tulosta 7,97 sivunneet Hurske ja Neziri sekä kolmiloikan SE:t rikkoneet Simo Lipsanen (16,98) ja Kristiina Mäkelä (14,38).

Mukana ovat myös pituushyppääjä Henri Väyrynen ja vasta viime viikonloppuna EM-rajan ylittänyt 17-vuotias Jessica Kähärä. Väyrynen on sentin päässä SUL:in omasta tulosrajasta.

– Hän on talven Euroopan tilastossa jaetulla kuudennella sijalla, ja joutuu odottamaan kisajärjestäjien päätöstä, saako kisapaikan, valmennusjohtaja sanoo  Kari Niemi-Nikkola SUL:n tiedotteessa.

Niemi-Nikkola uskoo Suomen saavan Glasgow'n kisoihin vahvan joukkueen.

– Suomalaisittain hallikausi on ollut hyvä, mistä kertoo jo se, että joukkueessa on 13 urheilijaa. EM-halleihin mennään myönteisissä tunnelmissa.

– Hallikausi on lyhyt ja lajin kärkinimet tähtäävät talven kuntoaan EM-kisoihin, joten nyt odotellaan mielenkiinnolla, mikä on Glasgow´n kisojen tulostaso.

Glasgow'n halli EM-kisat kilpaillaan 1.-3. maaliskuuta.

Suomen EM-hallijoukkue:

Miehet:

60 m: Samuel Purola

60 m aj: Elmo Lakka

3000 m:  Topi Raitanen

Pituus: Henri Väyrynen

Kolmiloikka: Simo Lipsanen

Naiset:

800 m: Sara Kuivisto

1500 m: Sara Kuivisto

60 m aj: Reetta Hurske, Nooralotta Neziri, Matilda Bogdanoff 

Korkeus: Ella Junnila, Jessica Kähärä 

Seiväs: Wilma Murto 

Kolmiloikka: Kristiina Mäkelä

Lue myös:

    Uusimmat