Nooralotta Neziri kärkinimenä, Reetta Hurske jäi pois – Suomi saamassa ison joukkueen EM-hallikisoihin

1:40
Nooralotta Neziri heti kauden avauskisassaan uuden Suomen ennätyksen.

Suomi lähtee vähintään 13 urheilijan joukkueella yleisurheilun sisäratojen Euroopan mestaruuskisoihin Puolan Toruniin. Suurimmat odotukset kohdistuvat aitajuoksija Nooralotta Neziriin, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelään ja pikajuoksija Lotta Kemppiseen.

Suomen Urheiluliitto kertoo odottavansa täydennystä kisajoukkueeseen jo torstaina. Valmennuspäällikkö Tuomo Salonen uskoo lopullisen joukkueen kasvavan yli 15 urheilijan.

– Kutsupaikkoja odotellaan erityisesti Euroopan hallitilastossa jaetulla neljännellä sijalla olevalle korkeushyppääjä Ella Junnilalle ja kolmiloikkaaja Senni Salmiselle, joka on tilastossa kymmenes, Salonen kertoo liiton tiedotteessa.

Neziri on 60 metrin aitajuoksun tämän kauden hallitilastossa kolmantena Suomen ennätystuloksellaan 7,91. Myös Reetta Hurske oli tehnyt kisoihin vaadittavan tulosrajan, mutta päätti jäädä pois keskittyen harjoitteluun.

Mäkelä on puolestaan kolmiloikan rankingissa neljäs tuloksella 14,13 ja Kemppinen 60 metrin pikajuoksun viides ajalla 7,16.

Miesten kärkinimi EM-tilaston perusteella on 60 metrin aidat tänä vuonna 7,63 juossut Elmo Lakka. Joukkueessa on myös viime kesänä pituushypyn SE:n 827 ponkaissut Kristian Pulli, joka on valmistautunut EM-kisaan harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa.

Kisat käydään Puolassa 5.-7. maaliskuuta.

Suomen joukkue EM-hallikisoihin:

Miehet:

60 m:
Samuli Samuelsson
Samuel Purola
Riku Illukka

1500 m:
Joonas Rinne

60 m aj:
Elmo Lakka
Ilari Manninen

Pituushyppy:
Kristian Pulli

Naiset:

60 m:
Lotta Kemppinen
Anniina Kortetmaa

800 m:
Sara Kuivisto

60 m aj:
Nooralotta Neziri
Anni Siirtola

Kolmiloikka:
Kristiina Mäkelä

Joukkue voi täydentyä vielä torstaina 25.2. Euroopan yleisurheiluliiton kutsujen myötä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja