Mainos

Suomi lähettää lisää sotilaita Afganistaniin

Alkuvaiheessa Pohjois-Afganistaniin Maimanan alueelle on tarkoitus lähettää noin 16 sotilasta ja kolme siviiliasiantuntijaa. Lähetettävän joukon enimmäismäärä on 20-30 henkilöä.

Suomi lähettää lisää sotilaita ja asiantuntijoita Afganistanin kriisinhallintatehtäviin ja jälleenrakennustyöhön. Myös irakilaispoliiseja Jordaniassa kouluttavien suomalaispoliisien määrää lisätään tarvittaessa.

Tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa sovittiin, että Suomi valmistautuu osallistumaan brittiläis-pohjoismaiseen jälleenrakennus- ja vakauttamistoimintaan eli ns. PRT-toimintaan Pohjois-Afganistanissa.

Alkuvaiheessa Pohjois-Afganistaniin Maimanan alueelle on tarkoitus lähettää noin 16 sotilasta ja kolme siviiliasiantuntijaa. Lähetettävän joukon enimmäismäärä on 20-30 henkilöä. Iso-Britannian koordinoimaan irakilaispoliisien koulutushankkeeseen osallistuvien suomalaispoliisien määrää lisätään tarvittaessa viidellä. Jordaniassa toimii tällä hetkellä viisi suomalaista poliisikouluttajaa.

Kokouksessa käsiteltiin myös Suomen osallistumista EU:n tulevaan kriisinhallintaoperaatioon Bosnia-Hertsegovinassa. Nykyinen Nato-johtoinen Bosnian rauhanturvaoperaatio SFOR on tarkoitus siirtää EU-johtoiseksi kuluvan vuoden lopulla. Samalla operaatioon yhdistetään ennestään käynnissä oleva EU:n poliisi- ja tarkkailumissio (EUPM).

Suomi valmistautuu lähettämään rauhanturvaajia Bosnia-Hertsegovinan EU-johtoiseen operaatioon ja selvittää, minkälaisella panoksella osallistuminen voitaisiin toteuttaa. Lisäksi on tarkoitus jatkaa osallistumista unionin poliisi- ja tarkkailumission toimintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.