Suomi-kiekon iso kysymys – Petteri Sihvosen vastaukselle taputettiin: "Tätä jos ei palauteta"

Suomi-kiekon iso kysymys esillä – Petteri Sihvosen vastaukselle taputettiin Leijonaraadissa 2:16
Petteri Sihvosen vastaus Suomi-kiekon kriittisimmästä toimenpiteestä sai spontaanit aplodit Huomenta Suomen Leijonaraadilta.

Jukka Jalosen aikakauden päättyminen Leijonien päävalmentajana kahteen heikkoon MM-sijoitukseen ja nuorten maajoukkueiden vaisu menestys avaavat tilaisuuden perusteelliselle keskustelulle Suomi-kiekon tilasta.

Leijonat siirtyy seuraavaksi Antti Pennasen valmennukseen. Prahassa järjestettiin MM-kisojen aikana valmentajatapaaminen, jossa eturivin valmentajat pohtivat suomalaisen jääkiekon tulevaisuuden näkymiä.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ei tosin vakuuttunut siitä, että nykyvalmentajat olisivat mitenkään samalla sivulla välttämättömistä toimenpiteistä. Hän peräänkuuluttaa nyt uutta, Vierumäen vuoden 2009 valmentajaseminaarin kaltaista kriisikokousta, jossa Suomi-kiekon suunta linjattaisiin parempaan suuntaan vuosiksi eteenpäin.

Valmentajakentän ääni ei vain ole läheskään yhtenäinen.

– Joku on sitä mieltä, että valmentajista puhutaan liikaa ja valmentajat ovat liian keskiössä. Sitten samalla ne haluavat valmentajille lisää valtaa. Jussi Tapola oli jopa sitä mieltä, että meidän ei pitäisi kritisoida valmentajia niin paljon, vaan pelaajia. Se on jo kaikkien aikojen höpöhöpöä, Sihvonen sanoi perjantaina MTV Uutiset Liven Vilttiketju-ohjelmassa.

– Se ei riitä nyt, että nuo koutsit kävivät Rajamäen rykmentillään siellä pähkäilemässä. Mutta kuka sen kutsuisi kasaan?

Sihvosen ensimmäinen toimenpide kuuluu ”kilpailun palauttaminen kilpailuun”. Tästä puheenvuorostaan hän sai Huomenta Suomen keskustelussa aplodit MTV Urheilun asiantuntija Ari Vallinilta ja selostaja Mika Saukkoselta.

– Sanon sen ongelman, että SM-liigassa pelaa tällä hetkellä liian nuoria ja keskeneräisiä pelaajia. A-junioreihin se kertautuu, siellä pelaa liian keskinkertaisia nuoria pelaajia ja niin edelleen ja niin edelleen, Sihvonen linjaa.

– Ja juurisyy on se, että SM-liiga on suljettu. Se ei ole kilpailtu sarja tällä hetkellä. Tämä pitää saada totaalisesti poikki. Tätä jos ei palauteta, sitten voidaan alkaa pikkuhiljaa valoja sammuttelemaan.

Vilttiketju summasi Leijonien kisat: Paras peli Ruotsia vastaan – MM-turnaus jätti paljon mietittävää 15:52
Petteri Sihvonen jatkoi puhettaan Suomi-kiekon tilasta ja Leijonien osalta pettymykseen päättyneistä MM-kisoista MTV Uutiset Liven Vilttiketjussa.

Lue myös:

    Uusimmat