Suomi ja Britannia aloittavat laajan kumppanuuden – tärkein syy Venäjän uhka

Valtiot myös julistavat Venäjän aiheuttavan suorimman ja huomattavimman uhan Euroopan rauhalle ja vakaudelle.

Suomi ja Britannia allekirjoittavat maanantaina julkilausuman strategisesta kumppanuudesta Lontoossa. Julkilausuman kirjoittavat Suomen ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) ja Britannian ulkoministeri David Cameron, kertoo Suomen ulkoministeriö tiedotteessaan.

– Strateginen kumppanuus vahvistaa yhteisiin intresseihin ja arvoihin perustuvaa laaja-alaista yhteistyötä Suomen ja Britannian välillä. On tärkeää, että voimme turvallisuus- ja puolustusyhteistyön lisäksi tiivistää yhteistyötämme kattavasti myös muilla aloilla, Valtonen sanoo tiedotteessa.

Kumppanuuden myötä Suomi ja Britannia syventävät yhteistyötään esimerkiksi energia-, ympäristö- ja ilmastoasioissa, taloudessa sekä tutkimuksessa ja koulutuksessa.

Valtonen ja Cameron keskustelevat tapaamisessaan myös esimerkiksi Gazan tilanteesta.

Torjuvat Venäjän disinformaatiota

Uutistoimisto AFP:n mukaan strategisen kumppanuuden tarkoituksena on syventää valtioiden välejä ja vastustaa Venäjän aiheuttamia uhkia.

Valtiot julistavat Venäjän aiheuttavan suorimman ja huomattavimman uhan Euroopan rauhalle ja vakaudelle.

Valtiot aikovat toimia yhteistyössä torjuakseen esimerkiksi Venäjän levittämää disinformaatiota ja kyberuhkia sekä tueakseen Ukrainan jälleenrakennusta.

–  Yhteisille arvoillemme perustuva strateginen kumppanuus vahvistaa Britannian ja Suomen yhteistyötä lisätäkseen Euroopan turvallisuutta sekä antaa mahdollisuuden tarttua uusiin mahdollisuuksiin aina tieteestä ja teknologiasta läheisimpiin suhteisiin energian saralla, sanoo ulkoministeri Cameron tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat