Suomesta tuttu tähtikaksikko lähdössä KHL:ään – puhutteleva uutinen Kari Jalosen Tshekistä

Tähtipuolustajat David Sklenicka ja Lukas Klok eivät ole mukana Tshekin miesten jääkiekkomaajoukkueen MM-leirityksellä. Kaksikko on tshekkiläisen iSport.cz:n mukaan suuntaamassa ensi kaudeksi venäläisvetoiseen KHL:ään.

Tshekin jääkiekkoliitto päätti jo aiemmin Suomen ja Ruotsin kaltaisesti, ettei KHL-pelaajia oteta maajoukkueen mukaan Venäjän käydessä Ukrainassa brutaalia hyökkäyssotaa. Tshekkikiekkoilijoista KHL:ssä ovat parhaillaan kirjoilla hyökkääjät Dmitrij Jaskin ja Rudolf Cerveny sekä puolustaja Libor Sulak, joista Cerveny ja Sulak ovat aiemmilta kausilta tuttuja myös Suomesta SM-liigasta.

Ensi kaudeksi KHL:ään ovat puolestaan iSport.cz:n mukaan menossa Suomen kaukaloista niin ikään tutut tshekkiläiset tähtipuolustajat David Sklenicka ja Lukas Klok, jotka puuttuvat Tshekin MM-leirityksestä. Sklenicka on tshekkiläissivuston mukaan suuntaamassa KHL:ssä pelaavaan kazakstanilaiseen Barys Astanaan ja Klok palaamassa Neftekhimik Nizhnekamskiin, jossa pelasi viimeksi KHL:ää kaudella 2021–22.

ISport.cz spekuloi kaksikon maajoukkuepoissaolojen johtuvan juuri KHL:ään menemisestä. Sivusto kertoo, että sopimukset astuvat virallisesti voimaan 1. toukokuuta. 

Tshekin päävalmentaja Kari Jalonen sanoi Sklenickasta udeltaessa, että "hänellä on henkilökohtaisia syitä".

Sekä Sklenicka että Klok ovat aiemmin tälläkin kaudella pelanneet otteluita Tshekin maajoukkueessa.

"Valmentajat päättävät kokoonpanon"

Tshekin urheilumanageri Milan Hnilicka sanoi valmentajien päättävän kokoonpanon ja huolehtivansa itse "teknisistä asioista".

– Puhuin "Sklendan" kanssa ja hän myös kertoi minulle, että hänellä oli henkilökohtaisia syitä. En pysty lisäämään siihen mitään. Kyse on pelaajien henkilökohtaisesta asiasta, en tiedä, mihin hän on tehnyt tai jättänyt tekemättä sopimuksen. Hän huolehtii siitä itse, Hnilicka kommentoi.

Tshekin maajoukkueessa viime keväänä MM-pronssia voittanut Sklenicka pelasi tällä kaudella Ruotsin SHL:ää Brynäsissä. Hän on edustanut KHL:ssä aiemmin Helsingin Jokereita kausina 2019–22 ja pelannut Suomessa myös Oulun Kärpissä keväällä 2022.

Viime kaudella Tshekin olympiajoukkueessa kiekkoillut Lukas Klok pelasi puolestaan tällä kaudella sekä AHL:n Tucson Roadrunnersissa, Ruotsin SHL:n Röglessä että Sveitsin pääsarjan HC Luganossa. Hänet muistetaan Suomessa Rauman Lukosta kausilta 2019–21.

Jääkiekon MM-kisat tahkotaan toukokuussa Suomen Tampereella ja Latvian Riiassa. Tshekki pelaa lohkovaiheen Riiassa.

Lue myös:

    Uusimmat