SM-liigamestarille sanottiin vastaan KHL:stä – ei ottanut kuuleviin korviinsakaan: kova seuraus

Tshekin jääkiekkomaajoukkuetta arvokisoissa edustanut Lukas Klok ei välittänyt, vaikka hänelle sanottiin, ettei KHL:ään kannattaisi palata. Mies teki päätöksen, jonka seuraus on hänelle kova.

Puolustajapelaaja Klok kierteli viime kaudella eri maita. Hän kiekkoili Pohjois-Amerikassa AHL:ää Tucson Roadrunnersissa, Ruotsissa SHL:ää Röglessä ja päätti kautensa Sveitsin liigassa Luganossa.

Sen jälkeen veri veti Venäjälle.

Klok oli aiemmin edustanut KHL:ssä Slovan Bratislavaa kaudella 2018–19 ja Neftekhimik Nizhnekamskia sesongilla 2021–22. SM-liigassa Rauman Lukossa kausina 2019–21 nähty ja yhden Suomen mestaruuden voittanut pelaaja palasi täksi kaudeksi Neftekhimikin riveihin.

Klok on nyt avannut ratkaisuaan venäläisen Allhockey-sivuston haastattelussa. Hänellä oli väitteensä mukaan aiemmin pöydällä mahdollisuus yrittää vielä NHL:ään Arizona Coyotesin organisaatiossa, mutta hän ei viihtynyt Yhdysvalloissa eikä homma toiminut.

– En ole koskaan pitänyt amerikkalaisesta mentaliteetista, edes nuoruudessani. En koskaan haaveillut NHL:ssä pelaamisesta, Klok sanaili.

– Lisäksi ensimmäisen Slovan Bratislavassa pelaamani KHL-kauden jälkeen tajusin, että haluan pelata tässä liigassa, tämä on minun sarjani. Ihmiset täällä ovat upeita ja minulla on paljon hyviä ystäviä sekä jäällä että sen ulkopuolella, mies jatkoi.

"Minun elämäni, minun päätökseni"

Klok valotti monien ihmisten sanoneen hänelle, ettei hänen tulisi palata KHL:ään. Hän ei ottanut sanoja kuuleviin korviinsakaan, vaikka ratkaisua voidaan pitää arveluttavana Venäjän käydessä hyökkäyssotaa Ukrainassa.

– Tämä on minun elämäni, nämä ovat minun päätökseni. En elä tehdäkseni näitä ihmisiä onnelliseksi. Haluan olla itse onnellinen!

Ratkaisu tietää sitä, että Klokilla ei ole mahdollisuutta pelata Tshekin maajoukkueessa sen ensi keväänä isännöimissä MM-kisoissa.

– Kyllä, ymmärsin, että jos en olisi palannut Neftehimikiin ja olisin pysynyt Euroopassa, olisin voinut pelata siellä. Tein kuitenkin tämän ratkaisun. Olen jo pelannut urallani sekä MM-kisoissa (2021) että olympialaisissa (2022).

Klok myönsi olevansa surullinen, ettei maajoukkueovi ole hänelle auki, mutta sanoi kunnioittavansa Tshekin jääkiekkoliiton päätöstä, ja hänen mukaansa Tshekin liitto kunnioittaa myös hänen päätöstään.

Lue myös:

    Uusimmat