Suomessa todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, joista kaksi Pohjois-Italiasta: Tartuntoja nyt 15 – potilaat kotiutettu eristyksiin

1:12
Tänään on kerrottu kolmesta uudesta koronavirustartunnasta Suomessa. MTV Uutiset Live raportoi asiasta.

Suomessa on todettu 13:s, 14:s ja 15:s koronavirustartunta. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa kymmenennestä tartuntatapauksestaan.

HUS:n mukaan tartunta on todettu työikäisellä mieshenkilöllä. Tartunta on peräisin Pohjois-Italiasta.

Yhdellä ihmisellä on lisäksi todettu koronavirustartunta Etelä-Karjalassa, kertoo Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote. Tartunta varmistui torstaina iltapäivällä, ja se on niin ikään peräisin Pohjois-Italiasta.

Eksoten mukaan hyväkuntoinen potilas on kotona eristyksessä. Hän on hyväkuntoinen.

Tartunnalle on altistunut tämän hetkisen tiedon mukaan kolme lähikontaktia. Altistuneet on laitettu karanteeniin. Eksote kertoo jatkavansa tilanteen selvittämistä yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. 

Pohjois-Pohjanmaan ja Etelä-Karjalan 1. tartunta

Lähes heti Pohjois-Karjalan tartuntatiedon jälkeen oman alueensa koronatartunnasta kertoi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP.

Tartunta varmistui torstaina. Tartunnan saanut on epidemia-alueelta palannut matkailija, PPSHP tiedottaa.

Potilas on kotona eristyksessä ja hyväkuntoinen. Mahdollisesti tartunnalle altistuneita lähikontakteja kartoitetaan parhaillaan

Myös HUS:n mukaan tartunnan saanut on hyväkuntoinen ja hän kotiutui näytteenoton jälkeen. Hänet on ohjeistettu pysymään eristyksissä kotona. Altistuneet ovat tiedossa ja heihin on oltu yhteydessä.

HUS taustoittaa, että parhaillaan viranomaisten tavoitteena on estää tai ainakin viivästyttää koronavirustapausten leviäminen epidemiaksi. Syynä tähän ovat erityisesti terveydenhuoltoa muuten rasittavat hengitystieinfektiot, kuten influenssa.

– Keinoja epidemian estämiseen ja hidastamiseen ovat kriteerit täyttävien henkilöiden testaaminen, altistuneiden jäljittäminen ja altistuneiden asettaminen kotikaranteeniin, HUS kertoo.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä koronavirustartunta oli kaikkiaan kymmenes. Torstaina THL tiedotti viidestä uudesta tartunnasta, joista kolme oli HUS:sta, yksi Kanta-Hämeen ja yksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä. Lisäksi Suomen tapauksiin lasketaan kiinalaisnainen, joka sairasti koronaviruksen oltuaan turistina Lapissa.


Juttua päivitetty kahdella uudella koronavirustartunnalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja